Sajtleves zöld spárgával, fehérborral
Hozzávalók :- 10 dkg ementáli sajt
- 10 dkg trapista sajt
- 6 síp zöld spárga
- 3 gerezd fokhagyma
- extraszűz olíva olaj
- egy nagy kanál vaj
- 4 dl tej
- 1 dl fehér bor (Muskotály)
- 3 gerezd fokhagyma
- liszt
- só
- őrölt fehér bors
- őrölt szerecsendió
A spárgák végeit levágom, majd feldarabolom, sós cukros vízben előfőzöm. A sajtot lereszelem. A fokhagymákat aprítom.
Egy lábasban kevés olajon megolvasztom a vajat, benne a fokhagymát megdinsztelem, szórok rá lisztet, összekeverem, felöntöm a tejjel, s a spárga főzővízével.. Fűszerezem. Beleteszem a spárgákat néhány csúcs kivételével. Állandó keverés mellett hozzáadom a sajtot. Amikor megolvadt beleöntöm a bort.
Tálaláskor ráteszem a spárga csúcsokat. Fokhagymás, olívaolajos bruschettával fogyasztom. Fehér bort iszom hozzá.
P.S. A recept bekerült a Hírkereső Gasztro Toplistá-jába (201306.12):
P.S.2. Ma (2013.06.13.) már előrébb került:
19.- Fehérboros sajtleves spárgával
(Mindmegette)
P.S.3.. Ma (2013.06.18.) fedeztem fel, hogy a femcafe.hu ezt a receptemet is ellopta:
http://www.femcafe.hu/cikkek/recept/feherboros-sajtleves-spargaval
P.S.3.. Ma (2013.06.18.) fedeztem fel, hogy a femcafe.hu ezt a receptemet is ellopta:
http://www.femcafe.hu/cikkek/recept/feherboros-sajtleves-spargaval
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése