HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2013. június 11., kedd

Sajtleves zöld spárgával, fehérborral

Sajtleves zöld spárgával, fehérborral

Hozzávalók :
  • 10 dkg ementáli sajt
  • 10 dkg trapista sajt
  • 6 síp zöld spárga
  • 3 gerezd fokhagyma
  • extraszűz olíva olaj
  • egy nagy kanál vaj
  • 4 dl tej
  • 1 dl fehér bor (Muskotály)
  • 3 gerezd fokhagyma
  • liszt
  • őrölt fehér bors
  • őrölt szerecsendió
Elkészítés: 

A spárgák végeit levágom, majd feldarabolom, sós cukros vízben előfőzöm. A sajtot lereszelem. A fokhagymákat aprítom.

Egy lábasban kevés olajon megolvasztom a vajat, benne a fokhagymát megdinsztelem, szórok rá lisztet, összekeverem, felöntöm a tejjel, s a spárga főzővízével.. Fűszerezem. Beleteszem a spárgákat néhány csúcs kivételével. Állandó keverés mellett hozzáadom a sajtot. Amikor megolvadt beleöntöm a bort.

Tálaláskor ráteszem a spárga csúcsokat. Fokhagymás, olívaolajos bruschettával fogyasztom. Fehér bort iszom hozzá.




P.S. A recept bekerült a Hírkereső Gasztro Toplistá-jába (201306.12):

P.S.2. Ma (2013.06.13.) már előrébb került:
19.- Fehérboros sajtleves spárgával (Mindmegette)

P.S.3.. Ma (2013.06.18.) fedeztem fel, hogy a femcafe.hu ezt a receptemet is ellopta:
 http://www.femcafe.hu/cikkek/recept/feherboros-sajtleves-spargaval 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése