Sült hering gombával, spárgával, póréhagymával, petrezselymes újkrumplival, medvehagymás szósszal
Hozzávalók :- 1 doboz (3 db, 50 dkg) rántott hering pikáns szószban
- 2 db fehérspárga síp
- 2 db nagyobb csiperke gomba
- 1 szál póréhagyma
- 4 db közepes nagyságú újkrumpli
- olíva olaj
- citrom
- petrezselyem
- só
- őrölt fekete bors
- kakukkfű
- 1 gerezd fokhagyma
- 4 levél medvehagyma
- fehér bor (Cserszegi fűszeres)
A krumplit megmosom, a spárgát megpucolom, a végét levágom. Felteszem őket sós, cukros vízben főni.. Amikor már majdnem megfőttek, átrakom őket egy serpenyőbe, melybe öntöttem a hering levéből. (ami az olíva olaj mellett ecetet, vöröshagymát, fűszereket is tartalmaz), melléteszem a gombát, a heringeket, facsarok rá citromot, öntök rá fehér bort. Fűszerezem, teszek rá kakukkfüvet, és aprított fokhagymát. Átsütöm, majd grill fokozaton kicsit megpirítom.
Tálalok. A tányérra teszek két szelet halat, krumplit, díszítem, petrezselyem zölddel és virágzó kakukkfűvel. A serpenyőben lévő szaftban átforgatom az aprított medvehagymát, öntök a tányérra belőle. Fehérbort iszom hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése