HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2013. május 25., szombat

Sült hering gombával, spárgával, póréhagymával, petrezselymes újkrumplival, medvehagymás szósszal

Sült hering gombával, spárgával, póréhagymával, petrezselymes újkrumplival, medvehagymás szósszal

Hozzávalók :
  • 1 doboz (3 db, 50 dkg) rántott hering pikáns szószban
  • 2 db fehérspárga síp
  • 2 db nagyobb csiperke gomba
  • 1 szál póréhagyma  
  • 4 db közepes nagyságú újkrumpli
  • olíva olaj
  • citrom
  • petrezselyem
  • őrölt fekete bors
  • kakukkfű
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 4 levél medvehagyma
  • fehér bor (Cserszegi fűszeres)
Elkészítés:

A krumplit megmosom, a spárgát megpucolom, a végét levágom. Felteszem őket sós, cukros vízben főni.. Amikor már majdnem megfőttek, átrakom őket egy serpenyőbe, melybe öntöttem a hering levéből. (ami az olíva olaj mellett ecetet, vöröshagymát, fűszereket is tartalmaz), melléteszem a gombát, a heringeket, facsarok rá citromot,  öntök rá fehér bort. Fűszerezem, teszek rá  kakukkfüvet, és aprított fokhagymát. Átsütöm, majd grill fokozaton kicsit megpirítom.

Tálalok. A tányérra teszek két szelet halat, krumplit, díszítem, petrezselyem zölddel és virágzó kakukkfűvel. A serpenyőben lévő szaftban átforgatom az aprított medvehagymát, öntök a tányérra belőle. Fehérbort iszom hozzá.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése