HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2013. május 15., szerda

Sült spárga sonkával, sajttal krumpli és mángold, medvehagyma ágyon

Sült spárga sonkával, sajttal krumpli és mángold, medvehagyma ágyon

Hozzávalók :
  • 20 síp fehérspárga
  • 4 db krumpli
  • 10 nagyobb levél mángold
  • 2 szál újhagyma
  • 1 szelet szendvicssonka
  • 2 db paradicsom
  • 1 db hegyes csípős zöldpaprika
  • vaj
  • tejszín
  • kaukázusi kefir 
  • sajt
  • őrölt fekete bors
  • őrölt fehér bors
  • őrölt szerecsendió
  • zsemlemorzsa
  • petrezselyem
  • medvehagyma
Elkészítés:

A krumplit héjában félig megfőzöm, megpucolom.

Egy serpenyő aljára vajat kenek, rákarikázom a  krumplit, a mángoldot darabolom, rárakom a krumplira, következik a szeletelt  paradicsom, majd a kockára vágott sonka., az aprított medvehagyma. Mindegyik réteget sózom, borsozom. A spárgák végét levágom, majd háromba vágom, s rárakom a rétegek tetejére. Sózom, s szórok rá őrölt fehér borsot, s őrölt szerecsendiót. Locsolok rá tejszínt és kaukázusi kefirt, s teszek rá vajdarabkákat. Letakarom alufóliával.

Beteszem az előmelegített  sütőbe, 180 C fokon hőlégkeverésen sütöm. 25 perc elteltével leveszem a fóliát, s rászórom a közben lereszelt sajtot, s a zsemlemorzsát. Tovább sütöm, a végén átkapcsolok grill fokozatra, hogy egy kicsit megbarnuljon.

Tálalok. Szedek a tányérra egy szeletet. Középre teszek egy petrezselyem zöldet.






 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése