Sült spárga sonkával, sajttal krumpli és mángold, medvehagyma ágyon
Hozzávalók :- 20 síp fehérspárga
- 4 db krumpli
- 10 nagyobb levél mángold
- 2 szál újhagyma
- 1 szelet szendvicssonka
- 2 db paradicsom
- 1 db hegyes csípős zöldpaprika
- vaj
- tejszín
- kaukázusi kefir
- sajt
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt fehér bors
- őrölt szerecsendió
- zsemlemorzsa
- petrezselyem
- medvehagyma
A krumplit héjában félig megfőzöm, megpucolom.
Egy serpenyő aljára vajat kenek, rákarikázom a krumplit, a mángoldot darabolom, rárakom a krumplira, következik a szeletelt paradicsom, majd a kockára vágott sonka., az aprított medvehagyma. Mindegyik réteget sózom, borsozom. A spárgák végét levágom, majd háromba vágom, s rárakom a rétegek tetejére. Sózom, s szórok rá őrölt fehér borsot, s őrölt szerecsendiót. Locsolok rá tejszínt és kaukázusi kefirt, s teszek rá vajdarabkákat. Letakarom alufóliával.
Beteszem az előmelegített sütőbe, 180 C fokon hőlégkeverésen sütöm. 25 perc elteltével leveszem a fóliát, s rászórom a közben lereszelt sajtot, s a zsemlemorzsát. Tovább sütöm, a végén átkapcsolok grill fokozatra, hogy egy kicsit megbarnuljon.
Tálalok. Szedek a tányérra egy szeletet. Középre teszek egy petrezselyem zöldet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése