Baconba tekert spárga krumplival, gombával, paradicsommal, mángoldos-medvehagymás szósszal
Hozzávalók :- 16 síp fehér spárga
- 4 szelet bacon
- 2 db krumpli
- 6 fej csiperke gomba
- 3 db paradicsom
- kakukkfű
- 4 db mángold levél
- 10 db medvehagyma levél
- olívaolaj
- vaj
- főzőtejszín
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt fehér bors
- őrölt szerecsendió
- őrölt kakukkfű
- petrezselyem
A krumplit héjában megfőzöm. A fehér spárga végeit levágom (miután fiatal, zsenge spárgát vettem, nem kellett hámozni), sós, cukros vízben kb. 10 percig főzöm. a gombák törzsét eltávolítom, a krumplit megpucolom, kettévágom.
Egy serpenyőbe locsolok kevés olajat, a spárgasípokat négyesével baconba tekerem, befektetem a serpenyőbe, mellérakom a krumplit, a gombát és a paradicsomot, rakok rá kakukkfüvet, fűszerezem. 180 C fokra előmelegített sütőben k. 25 percig sütöm.
Közben a mángoldot és a medvehagymát felszeletelem, egy serpenyőben kevés vajon megdinsztelem, locsolok rá tejszínt.
Tálalok, teszek mindenből a tányérra, vágok rá petrezselymet.
Május a spárga és a medvehagyma hónapja ezért kombináltam a kettőt. Ráadásul az étel félig "háztáji", a medvehagyma, mángold, petrezselyem a kertünkből van
P.S. Ez lett a 275. receptem a Mindmegetté-nél.
Na, ez sem lehet rossz.... :)
VálaszTörlés