Fehérboros, sajtos medvehagyma krémleves
Ez a leves a kertünkből került az asztalomra.Hozzávalók :
- 1 fej vöröshagyma
- 1/2 szál póréhagyma
- 1 szál újhagyma zöldjével
- 3 gerezd fokhagyma
- petrezselyem
- 20 levél medvehagyma
- medvehagyma virágok (díszítéshez)
- vaj
- főzőtejszín
- fehérbor
- 1 db tyúk- húsleveskocka
- sajt
- só
- őrölt fekete bors
A krumplit héjában félig megfőzöm.
Közben a vöröshagymát, a fokhagymát, a medvehagyma szárát aprítom, a porét és az újhagymát karikára vágpm, a medvehagyma leveleket szeletelem..A sajtot kockára vágom.
Egy fazékban vajon megpirítom a hagymákat, beleteszem a kockára vágott krumplit, adok hozzá vizet, fűszerezem. Beleteszem a medvehagymát is, rövid ideig főzöm, öntök bele főző tejszínt, meg bort. A levest botmixerrel pépesítem, de úgy hogy darabos részek is maradjanak, majd egyet rottyantok rajta.
Tálaláskor merek a tányérba a levesből, teszek bele kockára vágott sajtot, szeletelt medvehagymát, díszítem medvehagymavirággal, s locsolok rá tejszínt.
Eddig egyszer főztem csak medvehagyma krémlevest, de nem aratott nagy sikert, mert valahogy spenótlevesre emlékeztetett az íze. Most megpróbálom újra a te recepted szerint.
VálaszTörlésA medvehagyma inkább a fokhagymára emlékeztet, csak annál lágyabb, A spenót ízére inkább a mángold emlékezet. Ma a spárgához mindkettőt használtam.
Törlés