HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2013. május 5., vasárnap

Fehérboros, sajtos medvehagyma krémleves

Fehérboros, sajtos medvehagyma krémleves 

Ez a leves a kertünkből került az asztalomra.

Hozzávalók :                           
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1/2 szál póréhagyma
  • 1 szál újhagyma zöldjével
  • 3 gerezd fokhagyma
  • petrezselyem
  • 20 levél medvehagyma
  • medvehagyma virágok (díszítéshez)
  • vaj
  • főzőtejszín
  • fehérbor
  • 1 db tyúk- húsleveskocka
  • sajt
  • őrölt fekete bors
Elkészítés:

A krumplit héjában félig  megfőzöm.

Közben  a vöröshagymát, a fokhagymát, a medvehagyma szárát aprítom, a porét és az újhagymát karikára vágpm, a medvehagyma leveleket szeletelem..A sajtot kockára vágom.

Egy fazékban vajon megpirítom  a hagymákat, beleteszem a kockára vágott krumplit, adok hozzá vizet, fűszerezem. Beleteszem a medvehagymát is, rövid ideig főzöm, öntök bele főző tejszínt, meg bort. A levest  botmixerrel pépesítem, de úgy hogy darabos részek is maradjanak, majd egyet rottyantok rajta.

Tálaláskor merek a tányérba a levesből, teszek bele kockára  vágott sajtot, szeletelt medvehagymát, díszítem medvehagymavirággal, s locsolok rá tejszínt.






2 megjegyzés:

  1. Eddig egyszer főztem csak medvehagyma krémlevest, de nem aratott nagy sikert, mert valahogy spenótlevesre emlékeztetett az íze. Most megpróbálom újra a te recepted szerint.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A medvehagyma inkább a fokhagymára emlékeztet, csak annál lágyabb, A spenót ízére inkább a mángold emlékezet. Ma a spárgához mindkettőt használtam.

      Törlés