Omelette mediterrane
Hozzávalók :- 2 db tojás
- tej
- petrezselyem zöld
- 1 szelet pizzasonka
- 1/2 paradicsom
- 1/2 csípős hegyes paprika
- 2 db chili paprika
- 1 db csiperke gomba
- 1/2 újhagyma zöldjével
- 1/4 póréhagyma zöldjével
- 1 gerezd fokhagyma
- 4 db magnélküli fekete olívabogyó
- 4 db chilivel töltött zöld olívabogyó
- rozmaring
- kakukkfű
- bazsalikom
- Rozmarino extra szűz olíva olaj
- sole di more (só)
- oregano
- őrölt fekete bors
- majoránna
- 4 db mozzarella
- kéksajt
- parmezan
A petrezselymet, fokhagymát, bazsalikomot aprítom, a sonkát, paradicsomot kockára, a hagymákat és paprikákat karikára, az olívabogyókat, mozzarellát félbe vágom.
Egy serpenyőben olívaolajon megdinsztelem előbb a sonkát és hagymákat, majd ráteszem a többi zöldségeket is, valamint kakukkfüvet és rozmaring ágat, fűszerezem. Kiveszem, félre teszem.
Amíg a töltelék sül lereszelem a sajtot, felverem a két tojást, öntök bele tejet, sózom, borsozom, vágok bele petrezselymet, összekeverem..
A serpenyőben megsütöm a tojást, majd rápakolom a tölteléket, s a sajtokat. Díszítem egy szelet paradicsommal, petrezselyemmel, rozmaringgal, virágzó kakukkfűvel, s chili paprikával.
Eredetileg félbe akartam hajtani az omlettet, de olyan bőségesre sikeredett a töltelék, hogy a tojáslepényt teljesen befedte, méghozzá vastagon.
P.S. A recept szerepel a Hírkereső mai (2013.19.) Gasztro Top-jában:
5.- Heti menü: az olasz konyha legjava
(Nosalty - gasztro) a hétfői nap kínálatában
Nagyon finom lehetett!
VálaszTörlés