HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2013. május 9., csütörtök

Saláta medvehagymával, sprotnival, mozzarellával, olívával, bruschettával

Saláta medvehagymával, sprotnival, mozzarellával, olívával, bruschettával

Hozzávalók :
  • saláta mix
  • 5 levél medvehagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 szál újhagyma zöldjével
  • 1/3 kigyóuborka
  • 1/2 hegyes csípős paprika
  • 2 db chili paprika
  • 5 db mini mozzarella
  • 5 db olívabogyó
  • 5 db chilis olívaolajba eltett fokhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • őrölt fekete bors
  • 1 doboz olívaolajban eltett sprotni
  • 2 szelet toast kenyér
  • citrom
  • olívaolaj
Elkészítés:

A paradicsomot nyolcadolom, az újhagymát és a hegyes paprikát karikára vágom, a citromból vágok egy karikát, az uborkát felszeletelem..

Egy mélytányérba beleteszem a zöldségeket, a mozzarellát, összekeverem, fűszerezem, facsarok rá citromot, locsolok rá olívaolajt, ráteszem a sprotnit, díszítésként a citrom karikát, s a chili paprikát.

Közben elkészítem a bruschettát, megpirítom a toastokat, bekenem fokhagymával, s meglocsolom olívaolajjal.



1 megjegyzés: