Vörösboros bácskai rizseshús vegyes savanyúsággal
Hozzávalók :- 25 dkg sertéslapocka
- 1 szelet bacon
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db csípős hegyes paprika
- 1 db paradicsom
- olíva olaj
- petrezselyem
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt csípős piros paprika
- őrölt köménymag
- pörkölt alap, vagy húsvarázs
- vörösbor
- 1 bögre rizs
- savanyúság (uborka, zöld paradicsom, paradicsompaprika, karfiol)
A húst kis darabokra vágom a bacont szeletelem, a hagymákat aprítom, a paprikát karikára, a paradicsomot kockára vágom.
Egy edényben kevés olajon megpirítom a bacont, ezen a megdinsztelem a hagymákat, majd rádobom a húst, amikor kifehéredett, ráteszem a paprikát paradicsomot, fűszerezem, a paprikát és borsot nem sajnálva. Kis idő múltán öntök hozzá vizet, morzsolok rá pörkölt alapot, beleöntöm a rizst, megkeverem. Mielőtt kész öntök hozzá vörösbort, készrefőzöm. A végén vágok rá petrezselymet.
Tálaláskor körberakom a savanyúsággal, s szórok rá még paprikát.
P.S. (13.05.24.) A recept bekerült a Hírkereső Gasztro Toplistá-jába:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése