HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2013. május 23., csütörtök

Vörösboros bácskai rizseshús vegyes savanyúsággal

Vörösboros bácskai rizseshús vegyes savanyúsággal

Hozzávalók :
  • 25 dkg sertéslapocka
  • 1 szelet bacon
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db csípős hegyes paprika
  • 1 db paradicsom
  • olíva olaj
  • petrezselyem
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős piros paprika
  • őrölt köménymag
  • pörkölt alap, vagy húsvarázs
  • vörösbor
  • 1 bögre rizs
  • savanyúság (uborka, zöld paradicsom, paradicsompaprika, karfiol)
Elkészítés:

A húst kis darabokra vágom a bacont szeletelem, a hagymákat aprítom, a paprikát karikára, a paradicsomot kockára vágom.

Egy edényben kevés olajon megpirítom a bacont,  ezen a megdinsztelem a hagymákat, majd rádobom a húst, amikor kifehéredett, ráteszem a paprikát paradicsomot, fűszerezem, a paprikát és borsot nem sajnálva. Kis idő múltán öntök hozzá  vizet, morzsolok rá pörkölt alapot, beleöntöm a rizst, megkeverem. Mielőtt kész öntök hozzá vörösbort, készrefőzöm. A végén vágok rá petrezselymet.

Tálaláskor körberakom a savanyúsággal, s szórok rá még paprikát.


P.S. (13.05.24.) A recept bekerült a Hírkereső Gasztro Toplistá-jába:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése