Mediterrán saláta bruschetta-val
Hozzávalók :- 1/2 zacskó saláta mix
- 1/2 zacskó mini mozzarella
- 1 db paradicsom
- 1/2 db csípős hegyes zöldpaprika
- 1 szál újhagyma zöldjével
- 1 fej csiperke gomba
- 1/2 fej lila hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db chili paprika
- 5 db chilis olajba eltett fokhagyma
- 5 szem chilivel töltött olívabogyó
- 5 szem magnélküli fekete olívabogyó
- 1 teáskanál capribogyó
- 5 db száras caprigyümölcs
- petrezselyem
- citrom
- ecet
- bazsalikomos ecet
- extra szűz olíva olaj
- só
- őrölt fekete bors
- oregano
- 3 szelet toast kenyér
- 1 gerezd fokhagyma
A paradicsomot nyolcadolom, a lilahagymát, paprikát karikára vágom, a petrezselymet, fokhagymát aprítom, a gombát szeletelem.
Egy tányérba teszem a salátát, rá a többi hozzávalót, fűszerezem, facsarok rá citromot, locsolok rá ecetet, bazsalikomos ecetet, s olíva olajat, összekeverem, díszítésként teszek rá egy chili paprikát.
A toastot megpirítom, bedörzsölöm fokhagymával, locsolok rá olíva olajat, ezzel tálalom, vörösborral fogyasztom.
P.S. A recept felkerült a Hírkereső Gasztro Toplistájá-ra:
19.- Mediterrán saláta bruschettával (Mindmegette)
P.S.1. 24.- Mediterrán saláta bruschetta-val recept (Nosalty)
Könnyű, gyors laktató. Salátának, előételnek kiváló, de főételként is fogyasztható meleg nyári napokon.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése