Spaghetti Puttanesca - Egy recept reinkarnációja
Találtam még egy receptet, ami kisértetiesen hasonlít az enyémre, mely 2012.08.24-én jelent meg.. Az én bejegyzésem címe:Spaghetti Puttanesca con vino rosso
átvette a Mindmegette - mint már közel 280 receptemet - a pontos dátumot nem tudtam megállapítani,, de később volt valamivel, mint az én bejegyzésem:
Spaghetti Puttanesca II.
címena femcafe.hu-nál közzétett cikk címe
Szardellás Puttanesca - Az olasz kurtizánok titka
Kiss Adrienn Éva tollából, dátum: 3013.02.07, vagyis jóval az én bejegyzésem után.A hozzávalók nálam ...:
· 1 doboz (5 db) anchovy/szardinella
paradicsomszószban
· 1 fej vöröshagyma
· 5 gerezd fokhagyma
· 1 db csípős hegyes zöldpaprika
· 2 db chili paprika
· 4 db Lucullus paradicsom
· 15 szem fekete olívabogyó
· 10 szem chilivel töltött zöld olívabogyó
· 2 púpozott teáskanál capribogyó
· petrezselyem
· bazsalikom
· só
· őrölt fekete bors
· oregano
· extraszűz olívaolaj
· extraszűz rozmaringos olívaolaj
· füstölt sajt
· reszelt Parmesan ( Parmigiano-Reggiano)
· vörösbor (opcionális)
... és a femcafe.hu-nál:
- 1 doboz paradicsomos szardellafilé
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 2 db chilllipaprika
- 1 db hegyes zöldpaprika
- 4 db paradicsom
- 15-20 szem fekete olívabogyó
- 10-15 szem zöld olívabogyó
- só
- bors
- oregánó
- bazsalikom
- petrezselyem
- olívaolaj (extra szűz)
- füstölt sajt
- 1 dl vörösbor (ízlés szerint)
- 30 dkg spagetti
Nálam:
A hagymákat apróra vágom, a paprikákat, petrezselymet, bazsalikomot darabolom, a paradicsomokat negyedelem, a füstölt sajtot lereszelem
Sós vízben al dente megfőzöm a spagettit.
Egy serpenyőben megdinsztelem a hagymát a darabolt hallal, majd hozzáadom a többi összetevőt is, fűszerezem, öntök hozzá vörösbort. Kis idő elteltével hozzászedem a tésztát, összekeverem, locsolok rá egy kevés rozmaringos olívaolajat.
Tányérra szedem az ételt, szórok rá füstölt sajtot és Pamezánt, díszítem bazsalikom csokorral. Vörösbort iszom hozzá.
femcafe.hu-nál:
Frissen elkészülve tálaljuk
Nos, ki-ki vonja le a következtetéseket.
Mellesleg, ebben az esetben sem orrolnék különösebben, ha feltüntetik, hogy tőlem van a recept. A gasztroblogereknél elég gyakran előfordul, hogy valakinek megtetszik egy recept, s kipróbálja ő is, esetleg továbbgondolja, s változtat rajta, esetleg az eredetileg pl. disznóhúsból készült ételt pulykából készíti el, de általában megadja, hogy kinél látta a receptet.
A különbség a Mindmegette és a femcafe.hu között - többek között - abban van, hogy az előzőhöz én küldöm be a receptet, hozzájárulok a közléshez, s ők az én fotómmal jelentetik meg a receptet, s a végéhez odaírják:
Megjegyzés:
A receptet és a fotót Hobbychef küldte. Köszönjük!
Megjegyzés:
A receptet és a fotót Hobbychef küldte. Köszönjük!
Gondoltál-e már arra, mert ha nem, akkor ajánlom, hogy hozzám meg másokhoz hasonlóan Te is írd rá a fotódra a blogod nevét. Persze ettől még a recepted leírását is ellophatják, és másik fotóval beteszik, mint ahogy meg is történt. De azért valami védelem ez is.
VálaszTörlésÉn nem vagyok híve annak, hogy a fotót elcsúfítsuk szöveggel, erről egyébként blogbejegyzést is írtam. Sokaknál ráadásul uralkodik a blog neve. Egyébként, ahogy Te is helyesen írtad, ez nem véd meg attól, hogy a receptemet ne sajátjukként tüntessék fel, csak egy másik fotót kell hozzá mellékelni, mint ahogy ez meg is történt az általam jelzett esetekben is.
Törlés