HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2013. május 19., vasárnap

Vörösboros paprikás csirke finomfőzelékkel

Vörösboros paprikás csirke finomfőzelékkel

Hozzávalók :
  • 4 db felső csirkecomb
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 db csípős hegyes zöld paprika
  • 2 db chili paprika
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • olíva olaj 
  • vörös bor
  • mirelit zöldborsó
  • 2 szál sárgarépa
  • 1/2 karalábé
  • petrezselyemzöld
  • vaj
  • liszt
  • tej
Elkészítés:

A hagymát, fokhagymát,t aprítom, a paprikát, chilit,  paradicsomot  darabolom, a sárgarépát karikára, a karalábét kis kockára  vágom.

Egy serpenyőben a hagymákat, paprikákat és a paradicsomot kevés olajon dinsztelem, ráteszem a csirkét, majd öntök rá kevés vizet, fűszerezem, s fedő alatt párolom. Időnként meglocsolom, öntök hozzá vörös bort. Leveszem a fedőt, s készre sütöm.

Közben egy másik edényben a zöldségeket kevés vajon dinsztelem, szórok rá lisztet, majd fűszerezem, öntök rá kevés vizet, s megfőzöm. Öntök hozzá kevés tejet.

Tálaláskor a tányérra teszek kör alakban a főzelékből, középre helyezek egy csirkecombot, rá egy chili paprikát. Aki akar, tehet a paprikás csirkéhez még tejfölt. Miután a finomfőzelék tejjel készült, én ezt nem tartottam szükségesnek. Persze, ha a csirkét nokedlivel tálaltam volna, biztos tejföl is került volna a csirkére.



P.S. A recept bekerült a tombola Az elmúlt egy hét TOP receptjei-be
 11. - Vörösboros paprikás csirke finomfőzelékkel

1 megjegyzés: