Vörösboros paprikás csirke finomfőzelékkel
Hozzávalók :- 4 db felső csirkecomb
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db paradicsom
- 1 db csípős hegyes zöld paprika
- 2 db chili paprika
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt piros paprika
- olíva olaj
- vörös bor
- mirelit zöldborsó
- 2 szál sárgarépa
- 1/2 karalábé
- petrezselyemzöld
- vaj
- liszt
- tej
A hagymát, fokhagymát,t aprítom, a paprikát, chilit, paradicsomot darabolom, a sárgarépát karikára, a karalábét kis kockára vágom.
Egy serpenyőben a hagymákat, paprikákat és a paradicsomot kevés olajon dinsztelem, ráteszem a csirkét, majd öntök rá kevés vizet, fűszerezem, s fedő alatt párolom. Időnként meglocsolom, öntök hozzá vörös bort. Leveszem a fedőt, s készre sütöm.
Közben egy másik edényben a zöldségeket kevés vajon dinsztelem, szórok rá lisztet, majd fűszerezem, öntök rá kevés vizet, s megfőzöm. Öntök hozzá kevés tejet.
Tálaláskor a tányérra teszek kör alakban a főzelékből, középre helyezek egy csirkecombot, rá egy chili paprikát. Aki akar, tehet a paprikás csirkéhez még tejfölt. Miután a finomfőzelék tejjel készült, én ezt nem tartottam szükségesnek. Persze, ha a csirkét nokedlivel tálaltam volna, biztos tejföl is került volna a csirkére.
P.S. A recept bekerült a tombola Az elmúlt egy hét TOP receptjei-be
11. - Vörösboros paprikás csirke finomfőzelékkel
gross.
VálaszTörlés