Vörösboros sült tarja petrezselymes újkrumplival
Hozzávalók :- 4 szelet sertéstarja
- 12 szem nagyobb újkrumpli
- zsír
- 1 db paradicsom
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 db csípős hegyes paprika
- 1 db chili paprika
- kakukkfű
- petrezselyem
- só őrölt fekete bors
- őrölt piros paprika
- cayanne bors
- csillag ánizs
- vörösbor
- olíva olaj
Egy serpenyőbe kevés zsiradékra helyezem a hússzeleteket, a karikára vágott vöröshagymát, paprikát, chilit, az aprított fokhagymát, csillagánizst, kakukkfüvet, s rövid ideig pirítom, majd fűszerezem, s öntök rá vizet. Addig főzöm, míg a hús megpuhul, a vége felé öntök rá vörösbort
A krumplit megkapirgálom, egy serpenyőbe teszem olíva olajra, sózom, borsozom, kevés vizet is locsolok rá, fedő alatt megsütöm. A végén szórok rá aprított petrezselymet.
Tálaláskor teszek a tányérra 2 szelet húst, szaftot, sült zöldségeket, mellé pedig krumplik felét.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése