Spagetti baconnal, zöldspárgával és sajttal
Hozzávalók :- 6 szelet bacon
- 12 síp zöldspárga
- 3 gerezd fokhagyma
- extraszűz olívaolaj
- vaj
- só
- őrölt fekete bors
- fehérbor
- petrezselyem
- júhsajt
- trapista
- dió
- 1/2 zacskó (25 dkg) spagetti
A spárga végeit levágom, majd harmadolom, cukros, sós vízben felteszem főni.
A bacont hosszában kettévágom, felszeletelem,. a fokhagymát aprítom
Egy serpenyőbe öntök kevés olajat, teszek rá vajat, belerakom a bacont, a fokhagymát, s a megfőzött zöldspárgát, fűszerezem. Közben felteszem a spagettit főni. Amikor a bacon és a spárga már átpirult, kiveszem a a spárga csúcsokat, a többire rászedem a tésztát, merek rá a főzőléből, öntök rá fehérbort, szórok rá vagdalt petrezselymet, összekeverem, tálalok.
A tányérra szedek a tésztából, rászórom a spárgacsúcsokat, diót, rámorzsolom a júhsajtot, reszelek rá trapistát, díszítem petrezselyem levéllel.
P.S. A recept felkerült a Hírkereső Gastro Toplistá-jára:
Egyszerű, gyors és nagyon finom. Imádom a spárgát!
VálaszTörlés