Zöldborsófőzelék sonkában sült tükörtojással
Hozzávalók :- 25 dkg zöldborsó (mirelit)
- 1 száll újhagyma zöldjével
- 1 gerezd fokhagyma
- 1/2 csokor petrezselyem
- liszt
- tej
- tejföl
- cukor
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt piros paprika
- Vegeta
- olíva olaj
- 1 vastagabb szelet szendvicssonka
- 1 db tojás
A borsót beleteszem egy lábasba, , felöntöm vízzel, hogy ellepje, fűszerezem, szórok rá egy kevés cukrot..
A sonkából vágok egy vastagabb szeletet, a közepét tésztaformázóval kivágom.
Az újhagymát karikára vágom, a fokhagymát, a petrezselymet aprítom, a lábasba teszem. Időnként kavargatom, pótlom a vizet, majd öntök hozzá tejet, a végén két kanálnyi tejfölt, melybe egy kevés lisztet kavartam. .
Tálalás előtt egy tepsiben kevés olajon megsütöm a sonkát, megfordítom, a lukba beleütöm a tojást, megsütöm. Egy mélytányérba merek a főzelékből, ráteszem a sonkában sült tükörtojást, s szórok rá pirospaprikát.
P.S. A recept bekerült a Hírkereső 2013.09.12. Gasztro Top-jába:
Gyors és finom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése