HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2013. május 13., hétfő

Zöldborsófőzelék sonkában sült tükörtojással

Zöldborsófőzelék sonkában sült tükörtojással

Hozzávalók :
  • 25 dkg zöldborsó (mirelit)
  • 1 száll újhagyma zöldjével
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1/2 csokor petrezselyem
  • liszt
  • tej
  • tejföl
  • cukor
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • Vegeta
  • olíva olaj
  • 1 vastagabb szelet szendvicssonka
  • 1 db tojás
 Elkészítés:

A borsót beleteszem egy lábasba, , felöntöm vízzel,  hogy ellepje, fűszerezem,  szórok rá egy kevés cukrot..

A sonkából vágok egy vastagabb szeletet, a közepét tésztaformázóval kivágom.

Az újhagymát karikára vágom, a fokhagymát, a petrezselymet aprítom, a lábasba teszem. Időnként kavargatom, pótlom a vizet, majd öntök hozzá tejet, a végén két kanálnyi tejfölt, melybe egy kevés lisztet kavartam. .

Tálalás előtt egy tepsiben kevés olajon megsütöm a sonkát, megfordítom, a lukba beleütöm a tojást, megsütöm.  Egy mélytányérba merek a főzelékből, ráteszem a sonkában sült tükörtojást, s szórok rá pirospaprikát.



P.S. A recept bekerült a Hírkereső 2013.09.12. Gasztro Top-jába:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése