Fehérboros, tejszínes karalábélevél leves sonkával
Hozzávalók :- 3 db karalábé levele
- 2 db krumpli
- 2 szál sárgarépa
- 1 db vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 szál újhagyma zöldjével
- 1 db paradicsom
- 1 db hegyes zöldpaprika
- 3 db chili paprika
- póréhagyma zöldje
- 3 szelet szendvicssonka
- petrezselyem
- Vegeta
- 2 db marhahúsleves kocka
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt piros paprika
- olíva olaj
- vaj
- tej
- tejszín
- fehérbor
- tejföl
A vöröshagymát, fokhagymát, petrezselymet aprítom, az újhagymát, póréhagyma levelet, a karalábé levél szárát nagyobb darabokra vágom, a sárgarépát hosszában ketté, majd nagyobb darabokra , a paprikát, chilit karikára, a krumplit kockára vágom, a paradicsomot nyolcadolom.
Egy edényben kevés olajon megolvasztom a vajat, ráteszem a zöldségeket, s megdinsztelem, felöntöm vízzel. Belemorzsolom a húsleves kockákat, fűszerezem, főzöm. Közben felszeletelem a karalábé leveleket, majd beleteszem a levesbe, összekeverem. Amikor már majdnem kész, beleteszem a kockára vágott sonkát, öntök bele tejet, tejszínt, fehérbort.
Tálaláskor merek egy mélytányérba levest, s teszek rá egy kanál tejfölt.
P.S. A recept bekerült a Hírkereső Heti Gasztro Toplistá-jába:
32.- Karalábélevél-leves sonkával
(Mindmegette)
P.S.2. A tombola Az elmúlt egy hét TOP receptjei-ben
10. - Karalábélevél-leves sonkával
P.S.2. A tombola Az elmúlt egy hét TOP receptjei-ben
10. - Karalábélevél-leves sonkával
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése