HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2013. május 18., szombat

Fehérboros, tejszínes karalábélevél leves sonkával

Fehérboros, tejszínes karalábélevél leves sonkával

Hozzávalók :
  • 3 db karalábé levele
  • 2 db krumpli
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 szál újhagyma zöldjével
  • 1 db paradicsom
  • 1 db hegyes zöldpaprika
  • 3 db chili paprika
  • póréhagyma zöldje
  • 3 szelet szendvicssonka
  • petrezselyem
  • Vegeta
  • 2 db marhahúsleves kocka
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • olíva olaj
  • vaj
  • tej
  • tejszín
  • fehérbor
  • tejföl
Elkészítés:

A vöröshagymát, fokhagymát, petrezselymet aprítom, az újhagymát, póréhagyma levelet, a karalábé levél szárát nagyobb darabokra vágom, a sárgarépát hosszában ketté, majd nagyobb darabokra , a paprikát, chilit karikára, a krumplit kockára vágom, a paradicsomot nyolcadolom.

Egy edényben kevés olajon megolvasztom a vajat, ráteszem a zöldségeket, s megdinsztelem, felöntöm vízzel. Belemorzsolom a húsleves kockákat, fűszerezem, főzöm.  Közben felszeletelem a karalábé leveleket, majd beleteszem a levesbe, összekeverem. Amikor már majdnem kész, beleteszem a kockára vágott sonkát, öntök bele tejet, tejszínt, fehérbort.

Tálaláskor merek egy mélytányérba levest, s teszek rá egy kanál tejfölt.





P.S. A recept bekerült a Hírkereső Heti Gasztro Toplistá-jába:
32.- Karalábélevél-leves sonkával (Mindmegette)
P.S.2. A tombola  Az elmúlt egy hét TOP receptjei-ben 
10. - Karalábélevél-leves sonkával
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése