Spárgás zöldborsófőzelék sült virslivel, medvehagymával
Hozzávalók :- 1/2 kg zöldborsó (mirelit)
- 5 síp zöldspárga
- 1 száll újhagyma zöldjével
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 levél medvehagyma
- 1 csokor petrezselyem
- vaj
- liszt
- spárga főző leve
- tej
- tejföl
- cukor
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt piros paprika
- 2 db marhahúsleves kocka
- olíva olaj
- 4 szál sütnivaló virsli
A borsót beleteszem egy lábasba, teszek rá egy darab vajat, szórok rá lisztet, felöntöm vízzel, hogy ellepje, fűszerezem, belemorzsolom a húsleves kockát, hozzáöntöm a spárga főző levét, szórok rá egy kevés cukrot..
Az újhagymát karikára vágom, a fokhagymát, a petrezselymet aprítom, a spárgát darabolom, a lábasba teszem. Időnként kavargatom, pótlom a vizet, majd öntök hozzá tejet, a végén egy kevés tejfölt.
Tálalás előtt egy tepsiben kevés olajon megsütöm a virslit Egy mélytányérba merek a főzelékből, ráteszem a két db virslit, egy kanál tejfölt, s vágok rá medvehagymát.
Én nem vagyok híve a rántásnak, ráadásul ez macerásabb is. Ezért általában ezt a megoldást választom.
P.S. A recept bekerült a Hírkereső mai (2013.09.15.) Gasztro Top-jába:
Borsófőzelék egy kicsit másképp.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése