HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2013. május 8., szerda

Zöldborsófőzelék sült virslivel, medvehagymával

Spárgás zöldborsófőzelék sült virslivel, medvehagymával

Hozzávalók :
  • 1/2 kg zöldborsó (mirelit) 
  • 5 síp zöldspárga
  • 1 száll újhagyma zöldjével
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 levél medvehagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • vaj
  • liszt
  • spárga főző leve
  • tej
  • tejföl
  • cukor
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • 2 db marhahúsleves kocka
  • olíva olaj
  • 4 szál sütnivaló virsli
Elkészítés:

A borsót beleteszem egy lábasba, teszek rá egy darab vajat, szórok rá lisztet, felöntöm vízzel, hogy ellepje, fűszerezem, belemorzsolom a húsleves kockát, hozzáöntöm a spárga főző levét, szórok rá egy kevés cukrot..

Az újhagymát karikára vágom, a fokhagymát, a petrezselymet aprítom, a spárgát darabolom, a lábasba teszem. Időnként kavargatom, pótlom a vizet, majd öntök hozzá tejet, a végén egy kevés tejfölt.

Tálalás előtt egy tepsiben kevés olajon megsütöm a virslit  Egy mélytányérba merek a főzelékből, ráteszem a két db  virslit,  egy kanál tejfölt, s vágok rá medvehagymát.

Én nem vagyok híve a rántásnak, ráadásul ez macerásabb is. Ezért általában ezt a megoldást választom.



P.S. A recept bekerült a Hírkereső mai (2013.09.15.) Gasztro Top-jába:
Borsófőzelék egy kicsit másképp. 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése