HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2013. május 22., szerda

Baconös virsli, sajtos spárga petrezselymes újkrumplival, paradicsommal, paprikával

Baconös virsli, sajtos spárga petrezselymes újkrumplival, paradicsommal, paprikával

Hozzávalók :
  • 8 db sütnivaló virsli
  • 4 szelet bacon
  • 2 nagy fehér spárga
  • 2 szelet sajt lapka
  • 4 db újkrumpli
  • 1 db csípős hegyes paprika
  • 2 db  paradicsom
  • petrezselyem
  • olívaolaj
  • vaj
  • őrölt fekete bors
  • Thai Sweet Chilli Sauce
Elkészítés: 

A krumplit megsikálom, a spárgát meghámozom, a végét levágom. A paprikát hosszában félbevágom.  A virslit bevagdosom, a végét betekerem a bacon szalonnába. Egy edénybe beleteszem a spárgákat és a krumplit, félig megfőzöm.

Egy serpenyőbe teszek kevés olívaolajat, vajat, s ráhelyezem a virsliket, a spárgát, valamint a krumplit, paradicsomot és paprikát, fűszerezem 180 C fokon, hőlégkeverésen sütöm, félidőben megforgatom. Majd a spárgákra tekerem a lapkasajtot, s grillfokozaton 200 C fokon készresütöm.

Tálalok. A tányérra helyezek egy adagot, s petrezselyemmel díszítem, illetve vágok a krumplira és a tányérra petrezselymet.A virslire pedig locsolok chilli szószt





 
 P.S. A recept bekerült a Hírkereső 2013.08.09. Gasztro Top-jába

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése