Baconös virsli, sajtos spárga petrezselymes újkrumplival, paradicsommal, paprikával
Hozzávalók :- 8 db sütnivaló virsli
- 4 szelet bacon
- 2 nagy fehér spárga
- 2 szelet sajt lapka
- 4 db újkrumpli
- 1 db csípős hegyes paprika
- 2 db paradicsom
- petrezselyem
- olívaolaj
- vaj
- só
- őrölt fekete bors
- Thai Sweet Chilli Sauce
A krumplit megsikálom, a spárgát meghámozom, a végét levágom. A paprikát hosszában félbevágom. A virslit bevagdosom, a végét betekerem a bacon szalonnába. Egy edénybe beleteszem a spárgákat és a krumplit, félig megfőzöm.
Egy serpenyőbe teszek kevés olívaolajat, vajat, s ráhelyezem a virsliket, a spárgát, valamint a krumplit, paradicsomot és paprikát, fűszerezem 180 C fokon, hőlégkeverésen sütöm, félidőben megforgatom. Majd a spárgákra tekerem a lapkasajtot, s grillfokozaton 200 C fokon készresütöm.
Tálalok. A tányérra helyezek egy adagot, s petrezselyemmel díszítem, illetve vágok a krumplira és a tányérra petrezselymet.A virslire pedig locsolok chilli szószt
P.S. A recept bekerült a Hírkereső 2013.08.09. Gasztro Top-jába
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése