Vörösboros sertés pörkölt, nokedlivel
Hozzávalók:- 50 dkg sertéshús (comb, vagy lapocka)
- 2 fej vöröshagyma
- 3 gerezdfokhagyma
- 2 db paprika
- 4 db paradicsom
- chilipaprika (ízlés szerint)
- pörkölt
- őrölt fekete bors
- őrölt pirospaprika
- Gulaschsaft
- őrölt kömény (elhagyható)
- vörösbor
- tejföl
- chili paprika díszítéshez
- 1 db paradicsom díszítéshez
- fodros salátalevél
- disznózsír (olajjal behelyettesíthető)
- olaj
Elkészítés:
A húst kockára vágom, a hagymát, fokhagymát, paprikákat és paradicsomot darabolom.Egy serpenyőben olajon a hagymát dinsztelem, rádobom a fokhagymát és a húst, s addig keverem, míg a hús kifehéredik, megszórom borsóval, paprikával, Gulaschsaft fűszerkeverékkel s öntök rá egy kevés vizet. Zsírjára pirítom, hozzáadom a paprikát és paradicsomot, tovább párolom. Majd felöntöm vízzel, s lassú tűzön főzöm. Mielőtt kész, öntök bele vörösbort és készre főzöm, keverek bele egy kevés tejfölt.
Közben kikeverem a tésztát, majd a forrásban lévő vízbe kiszaggatom a nokedlit.
Tálalok. A tányérra szedek nokedlit, ráhalmozom a pörköltet, díszítem egy chili paprikával, salátalevéllel és paradicsomszeletekkel.
P.S. A recept felkerült a Hírkereső Gazszro Toplistájá-ra:
Hasonló bejegyzésem:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése