HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2013. május 1., szerda

Vörösboros sertés pörkölt, nokedlivel

Vörösboros sertés pörkölt, nokedlivel

Hozzávalók:
  • 50 dkg sertéshús (comb, vagy lapocka) 
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 gerezdfokhagyma
  • 2 db paprika
  • 4 db paradicsom
  • chilipaprika (ízlés szerint)
  • pörkölt
  • őrölt fekete bors
  • őrölt pirospaprika
  • Gulaschsaft
  • őrölt kömény (elhagyható)
  • vörösbor 
  • tejföl
  • chili paprika díszítéshez
  • 1 db paradicsom díszítéshez
  • fodros salátalevél
  • disznózsír (olajjal behelyettesíthető)
  • olaj
A nokedlihez: liszt, tojás, víz, só, olaj

Elkészítés:

A húst kockára vágom, a hagymát, fokhagymát, paprikákat és paradicsomot darabolom.
Egy serpenyőben olajon a hagymát dinsztelem, rádobom a fokhagymát és a húst, s addig keverem, míg a hús kifehéredik, megszórom  borsóval, paprikával, Gulaschsaft  fűszerkeverékkel s öntök rá egy kevés vizet. Zsírjára pirítom, hozzáadom a paprikát és paradicsomot, tovább párolom. Majd felöntöm vízzel, s lassú tűzön főzöm. Mielőtt kész, öntök bele vörösbort és készre főzöm, keverek bele egy kevés tejfölt.

Közben kikeverem a tésztát, majd a forrásban lévő vízbe kiszaggatom a nokedlit.

Tálalok. A tányérra szedek nokedlit, ráhalmozom a pörköltet, díszítem egy chili paprikával, salátalevéllel és paradicsomszeletekkel.


P.S. A recept felkerült a Hírkereső Gazszro Toplistájá-ra:

 Hasonló bejegyzésem:

Vörösboros sertés pörkölt, tarhonyával


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése