Vörösboros csülökpörkölt petrezselymes krumplival
Maradt még a hűtöben egy darab főtt csontos csülköm. Gondoltam készítek belőle egy pörköltet. Aki már ismer engem, az tudja, hogy a vörösbor nem maradhat el belőle.Hozzávalók :
- 1 db csontos főtt füstölt csülök
- 1 szelet füstölt szalonna
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db csípős hegyes zöld paprika
- 1 db piros lecsópaprika
- 1 db sárga (fehér) lecsópaprika
- 3 db chili paprika
- ecetes uborka
- 2 db paradicsom
- chili szósz
- 2 db óriási krumpli
- petrezselyem
- babérlevél
- köménymag
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt piros paprika
- majoranna
- olíva olaj
- vörösbor
- tejföl
A krumplit megpucolom, félbe, negyedbe, majd kisebb darabokra vágom, sós vízben megfőzöm. Egy serpenyőben olívaolajon a petrezselyemmel átforgatom.
A hagymákat apróra vágom, a paprikákat szeletelem, a paradicsomot darabolom, a petrezselymet aprítom, a szalonnát felvágom, a csülköt nagyobb kockákra vágom.
Egy serpenyőben kevés olíva olajon megsütöm a szalonnát, hozzáadom előbb a vöröshagymát, majd a fokhagymát, megdinsztelem, beleteszem a csülök kockákat, együtt dinsztelem, majd belerakom a paprikákat, végül a paradicsomot és a babérlevelet, fűszerezem. A vége felé öntök bele vörösbort, s keverek bele tejfölt..
Tálaláskor teszek a tányérra a pörköltből és a krumpliból, chilit és ecetes uborkát rakok még mellé.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése