HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2012. augusztus 21., kedd

Vörösboros csülökpörkölt petrezselymes krumplival

Vörösboros csülökpörkölt petrezselymes krumplival

Maradt még a hűtöben egy darab főtt csontos csülköm. Gondoltam készítek belőle egy pörköltet. Aki már ismer engem, az tudja, hogy a vörösbor nem maradhat el belőle.

 Hozzávalók :
  • 1 db csontos főtt füstölt csülök
  • 1 szelet füstölt szalonna
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db csípős hegyes zöld paprika
  • 1 db piros lecsópaprika 
  • 1 db sárga (fehér) lecsópaprika
  • 3 db chili paprika 
  • ecetes uborka
  • 2 db paradicsom
  • chili szósz
  • 2 db óriási krumpli
  • petrezselyem
  • babérlevél
  • köménymag
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • majoranna
  • olíva olaj
  • vörösbor 
  • tejföl
Elkészítés:

A krumplit megpucolom, félbe, negyedbe, majd kisebb darabokra vágom, sós vízben megfőzöm. Egy serpenyőben olívaolajon a petrezselyemmel átforgatom.

A hagymákat apróra vágom, a paprikákat  szeletelem, a paradicsomot darabolom, a petrezselymet aprítom, a szalonnát felvágom,  a csülköt nagyobb kockákra vágom.

Egy serpenyőben kevés olíva olajon megsütöm a szalonnát, hozzáadom előbb a vöröshagymát, majd a fokhagymát, megdinsztelem, beleteszem a csülök kockákat, együtt dinsztelem, majd belerakom a paprikákat, végül a paradicsomot és a babérlevelet, fűszerezem. A vége felé öntök bele vörösbort, s keverek bele tejfölt..

Tálaláskor teszek  a tányérra a pörköltből és a krumpliból, chilit és ecetes uborkát rakok még mellé.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése