HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2012. augusztus 6., hétfő

Túróval töltött, baconba tekert cukkini, paradicsom, paprika, krumpli, gomba csőben sütve

Túróval töltött, baconba  tekert cukkini,  paradicsom, paprika, krumpli, gomba csőben sütve


Túróval töltött zöldségek bacon köntösben.

Hozzávalók:
  • 1 nagyobb cukkini darabja
  • 2 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • 1 db csiperke gomba
  • 1 db nagyobb krumpli
  • 1 db chili paprika
  • tehén túró
  • tejföl
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 8 szelet bacon szalonna
  • őrölt fekete bors
  • kakukkfű
  • fokhagyma petrezselyem fűszerkeverék
  • petrezselyem levél
  • zeller levél
  • koriander levél

Elkészítés:

A cukkini közepét kivájom. A paradicsom sapkáját levágom, belsejét kivájom, aprítom. A paprika sapkáját levágom, a csumát eltávolítom. A hagymákat, petrezselymet, zelleré és korianderleveleket, chili paprikát aprítom. A gomba törzsét eltávolítom. A krumplit félbevágom, a belsejét kivájom. Egy keverőtálban a túrót, tejfölt, hagymákat, paradicsom darabkákat, chili paprikát, aprított gombatörzsét, petrezselymet, zellerlevelet, koriander levelet, krumpli szilánkokat, fűszereket összekeverem.

A zöldségekre tekerek egy-egy bacon szeletet, majd belehelyezem egy serpenyőbe, melybe kevés olívaolajat öntöttem, a zöldségeket is meglocsolom, sózom, borsozom.

180 C fokra előmelegített sütőben, légkeverésen megsütöm a zöldségeket. 25 perc után megtöltöm őket a töltelékkel, s további 10 percre visszateszem a sütőbe.

Tálaláskor a cukkinit, paprikát és gombát félbevágom, s a tányérra teszem, rakok mellé még egy-egy paradicsomot és krumplit. Középre helyezek egy koriander levelet.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése