HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2012. augusztus 10., péntek

Zöldséges darálthúsos töltött paprika vörösboros paradicsomszószban

Variációk egy témára 3.

Várakozott a hűtőben 3 db óriási gombafej, 2 db új  karalábé és 3 db tömzsi paprika, a mélyhűtőben pedig darált sertéshús. Gondoltam, kellene valamit ezekkel kezdeni. De, hogy munkát spóroljak meg, az alap legyen ugyanaz, mégis mindegyik étel legyen más. Nos, így születtek meg ezek a fogások.

Zöldséges darálthúsos töltött paprika vörösboros paradicsomszószban

Hozzávalók:
  • 3 db tömzsi paprika
  • 10 dkg sertés darálthús
  • 1 db óriási csiperke gomba törzsével
  • 1/2 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 db chili paprika
  • 1/2 db csípős hegyes zöld paprika
  • 1,5  db paradicsom
  • 1 db tojás 
  • 4db nagyobb krumpli
  • petrezselyem levél
  • koriander levél
  • zeller levél
  • bazsalikom
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • kakukkfű
  • Vegeta
  • 1 db marhahúsleves kocka
  • olíva olaj
  • chili szósz
  • őrölt fekete bors
  • 1/2 tasak előfőzött rizs 
  • a szószhoz:
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 db paradicsom
  • zellerlevél
  • bazsalikomlevél
  • chili szósz 
  • cukor
  • őrölt fekete bors
  • őrölt pirospaprika
  • kakukkfű
  • vörös bor 
Elkészítés:

A rizst megfőzöm. A paprikák sapkáját levágom, a csumát eltávolítom. A krumplikat megpucolom, hasábokra vágom..

A hagymákat, paprikákat, paradicsomot,gombát, zöldeket aprítom. Serpenyőben kevés olívia olajon a hagymákat megdinsztelem, hozzáadom a darált húst, majd a paprikát, végül a paradicsomot, s gombát, együtt dinsztelem. Átteszem egy keverő tálba, beleütöm a tojást, a zöldeket, a főtt rizst, fűszerezem, összekeverem.

A krumplit sós vízben megfőzöm.

Egy lábasban megdinsztelem a hagymákat, rádobom a darabolt zellerleveleket, bazsalikomot, aprított paradicsomot, chili paprikát, majd egy idő elteltével ráöntöm a krumpli főzőlevét, fűszerezem.

A paprikákba betöltöm a tölteléket, beteszem a lábasba, mellé a sapkájukat, s a csípős hegyes zöldpaprikát, s lassú tűzön főzöm. Amikor kész, kiveszem a paprikákat. A szószt botmixerrel összekeverem. A lábasba visszateszem a paprikákat, ráöntöm a szószt  és felrottyantom.

Tálaláskor a tányérra helyezek egy paprikát, néhány krumplit, öntök hozzá paradicsomszószt, s a paprikára teszek egy kanál tejfölt, s egy bazsalikom levelet.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése