Vörösboros resztelt sertésmáj kakastaréjjal, sós krumplival
Szeretem a belsőségeket, a májat különösen. Ez a változat a kedvencem. Szerintem a magyaros konyha egyik gyöngyszeme.
Hozzávalók:
- 30 dkg sertésmáj
- 2 szelet füstölt szalonna
- 3 db nagy krumpli
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 db chillipaprika
- olívaolaj
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt csípős pirospaprika
- majoránna
- csalamádé
- kovászos uborka
Elkészítés:
A krumplit megpucolom, kockára vágom, sós vízben megfőzöm.
A hagymákat apróra, a chillit karikára, a májat csíkokra vágom, a szalonnát bevagdosom. Egy serpenyőben kevés olajon megsütöm a szalonnát, félreteszem, melegentartom. A serpenyőben megpirítom a hagymát, ráteszem a májat, fűszerezem (a só kivételével), néhány percig sütöm, majd ráöntöm a vörösbort. 1-2 perces párolás után elzárom a tűzhelyt.
Tálalok, a tányérra teszek a sós krumpliból, rá a májból, a közepére helyezek egy kakastaréjt, sózom, s szórok még rá pirospaprikát. A tányér szélére pakolok csalamádét és 2 darab kovászos uborkát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése