HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2012. augusztus 28., kedd

Vörösboros resztelt sertésmáj kakastaréjjal, sós krumplival

Vörösboros resztelt sertésmáj kakastaréjjal, sós krumplival


Szeretem a belsőségeket, a májat különösen. Ez a változat a kedvencem. Szerintem a magyaros konyha egyik gyöngyszeme.

Hozzávalók:

  • 30 dkg sertésmáj
  • 2 szelet füstölt szalonna
  • 3 db nagy krumpli
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db chillipaprika
  • olívaolaj
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős pirospaprika
  • majoránna
  • csalamádé
  • kovászos uborka

Elkészítés:

A krumplit megpucolom, kockára vágom, sós vízben megfőzöm.

A hagymákat apróra, a chillit karikára, a májat csíkokra vágom, a szalonnát bevagdosom. Egy serpenyőben kevés olajon megsütöm a szalonnát, félreteszem, melegentartom. A serpenyőben megpirítom a hagymát, ráteszem a májat, fűszerezem (a só kivételével), néhány percig sütöm, majd ráöntöm a vörösbort. 1-2 perces párolás után elzárom a tűzhelyt.

Tálalok, a tányérra teszek a sós krumpliból, rá a májból, a közepére helyezek egy kakastaréjt, sózom, s szórok még rá pirospaprikát. A tányér szélére pakolok csalamádét és 2 darab kovászos uborkát.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése