HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2012. augusztus 6., hétfő

Karfiolleves baconnel, chilivel

Karfiolleves baconnel, chilivel


Ebben a hűvös időben jól fog esni egy finom zöldséges, chilis, forró leves.


Hozzávalók:

1 kisebb karfiol
1 szelet bacon szalonna
olíva olaj
2 gerezd fokhagyma
chili paprika

őrölt fekete bors
fokhagyma petrezselyem fűszerkeverék
Vegeta
1 db tyúkhúsleves kocka
petrezselyem

Elkészítés:

Egy lábasban kevés olajon megsütöm a feldarabolt bacont. Kiveszem, félreteszem. A zsiradékban megdinsztelem az apróra vágott fokhagymát, hozzáadom a rózsáira szedett karfiolt, majd feleresztem vízzel, fűszerezem. Mikor megfőtt, tányérba merem, szórok rá bacont, aprított petrezselymet, locsolok rá olívaolajat, s teszek rá egy chili paprikát. (Aki akarja, be is ránthatja a levest. Én ezúttal ezt elhagytam.)





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése