Variációk egy témára 1.
Várakozott a hűtőben 3 db óriási gombafej, 2 db új karalábé és 3 db tömzsi paprika, a mélyhűtőben pedig darált sertéshús. Gondoltam, kellene valamit ezekkel kezdeni. De, hogy munkát spóroljak meg, az alap legyen ugyanaz, mégis mindegyik étel legyen más. Nos, így születtek meg ezek a fogások.Töltött gombafejek sült krumplival
Hozzávalók: (Bár az alapot egyszerre készítettem el, a mennyiségeket külön adom meg.)- 10 dkg sertés darálthús
- 3 db óriási csiperke gomba
- 1/2 db vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db chili paprika
- 1/2 db csípős hegyes zöld paprika
- 1 db paradicsom
- 1 db tojás
- 3 db közepes nagyságú újkrumpli
- petrezselyem levél
- koriander levél
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt piros paprika
- kakukkfű
- olíva olaj
- chili szósz
- őrölt fekete bors
A gombák törzsét eltávolítom. A hagymákat, paprikákat, paradicsomot, zöldeket aprítom. Serpenyőben kevés olívia olajon a hagymákat megdinsztelem, hozzáadom a darált húst, majd a paprikát, végül a paradicsomot, s az aprított gombatörzset, együtt dinsztelem. Átteszem egy keverő tálba, beleütöm a tojást, a zöldeket, fűszerezem, összekeverem.
A gombákat megtöltöm, beleteszem a serpenyőbe, melybe kevés olajat öntöttem, közéjük rakom a krumplikat, 180 C fokon hőlégkeverésen megsütöm, a végén grill fokozatra kapcsolok.
Tálalok, a tányérra 2 db gombát, 2 db krumplit és 3 szelet paradicsomot helyezek. petrezselyem levéllel díszítek.
Ó ez csodásan hangzik és nagyon guszta !Még gombát így nem készítettem pedig nagyon finom lehet!
VálaszTörlésNagyon gusztusos ebéded volt, szép tálalásal és szép fotókkal!
VálaszTörlésKöszönöm lányok.
VálaszTörlés