HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2012. augusztus 7., kedd

Töltött gombafejek sült krumplival

Variációk egy témára 1.

Várakozott a hűtőben 3 db óriási gombafej, 2 db új  karalábé és 3 db tömzsi paprika, a mélyhűtőben pedig darált sertéshús. Gondoltam, kellene valamit ezekkel kezdeni. De, hogy munkát spóroljak meg, az alap legyen ugyanaz, mégis mindegyik étel legyen más. Nos, így születtek meg ezek a fogások.

Töltött gombafejek sült krumplival

Hozzávalók: (Bár az alapot egyszerre készítettem el, a mennyiségeket külön adom meg.)
  • 10 dkg sertés darálthús
  • 3 db óriási csiperke gomba
  • 1/2 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db chili paprika
  • 1/2 db csípős hegyes zöld paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 db tojás
  • 3 db közepes nagyságú újkrumpli
  • petrezselyem levél
  • koriander levél
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • kakukkfű
  • olíva olaj
  • chili szósz
  • őrölt fekete bors
Elkészítés:

A gombák törzsét eltávolítom. A hagymákat, paprikákat, paradicsomot, zöldeket aprítom. Serpenyőben kevés olívia olajon a hagymákat megdinsztelem, hozzáadom a darált húst, majd a paprikát, végül a paradicsomot, s az aprított gombatörzset, együtt dinsztelem. Átteszem egy keverő tálba, beleütöm a tojást, a zöldeket, fűszerezem, összekeverem.

A gombákat megtöltöm, beleteszem a serpenyőbe, melybe kevés olajat öntöttem, közéjük rakom a krumplikat, 180 C fokon hőlégkeverésen megsütöm, a végén grill fokozatra kapcsolok.

Tálalok, a tányérra 2 db gombát, 2 db krumplit és 3 szelet paradicsomot helyezek.  petrezselyem levéllel díszítek.




3 megjegyzés:

  1. Ó ez csodásan hangzik és nagyon guszta !Még gombát így nem készítettem pedig nagyon finom lehet!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon gusztusos ebéded volt, szép tálalásal és szép fotókkal!

    VálaszTörlés