Paradicsomsaláta gazdagon
Kedvenc olasz salátám. Akár főételnek is kiváló, vörösborral fogyasztva.
Hozzávalók:
- 4 db paradicsom
- 1 db csípős hegyes zöldpaprika
- 1 szelet füstölt sonka
- 1/2 tasak mini Mozarella (golyók)
- chili paprikával töltött zöld olívabogyó
- magnélküli fekete olívabogyó
- bazsalikom
- citrom
- citromos olíva olaj
- só
- őrölt fekete bors
- bazsalikom
- zsemle
- magos rozskenyér
- vaj
Elkészítés:
A paradicsomot, paprikát, sonkát szeletelem, majd a többi hozzávalóval együtt elhelyezem a tányéron. Sózom, borsozom, facsarok rá citromot, locsolok rá olajat, teszek rá egy bazsalikom csokrot. Beteszem a hűtőbe, hogy jól lehűljön, s hogy az ízek összeérjenek.
Vajas zsemlével és rozskenyérrel fogyasztom.
Csodásan néz ki és nagyon finom lehetett!
VálaszTörlés