Kakasleves sok zöldséggel, cérnametélttel
Időnként a tyúkok mellett a kakasok is előtérbe kerülnek.
Hozzávalók:
- kakas aprólék
- 3 db sárgarépa
- 2 db petrezselyem-
gyökér (fehérrépa) zöldjével - 1/2 karalábé levelével
- 1/4 újzeller levelével
- 1 db nagyobb krumpli
- 1 db kicsi kelkáposzta
- 1 db csípős hegyes paprika
- 1 db paradicsom
- chili paprika
- 1 db vörös hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt piros paprika
- 2 db tyúkhúsleves kocka
- cérnametélt
Elkészítés:
A kakasnak csak a szárnyát, nyakát, máját, szívét, zúzáját és a farhátot (utóbbit darabokra szedem) használom fel.
A hagymákat, petrezselymet aprítom, a répákat félbe, harmadába, a karalábét, zellert, kelkáposztát félbe vágom. A paprikát, paradicsomot, krumplit (pucolás után), zellerlevelet, karalábélevelet darabolom.
A kakasaprólékot bő vízben felteszem főni, fűszerezem. Amikor felforrt leszedem a habját (ha van), majd hozzáadom a zöldségeket. Puhára főzöm.
Közben sós vízben megfőzöm a cérnametéltet.
Tálaláskor teszek a mélytányérba tésztát, rámerem a levest hússal, zöldségekkel, megint egy kevés tésztát, chilipaprikát, petrezselyem levelet.
Miután nem volt elég csípős (legalább is nekem) még egy kicsit utánfűszereztem, s a chilit is feldaraboltam, majd kis idő után újra megmelegítettem. Most már tökéletes volt. Persze, az átlag kedves látogatómnak ezt nem okvetlenül ajánlom.
Jó régen főztem kakasaprólékból levest, mert a többit pörköltnek csináltam. Finom lehet.:)
VálaszTörlésÉn is szoktam kakaslevest főzni. Finom, és ha marad, nekem is garantáltan megalszik.
VálaszTörlés