HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2012. augusztus 6., hétfő

Fokhagyma tárkonyos borecetben és olívaolajban

Fokhagyma tárkonyos borecetben és olívaolajban


A kamra egy eldugott zugában - a 2 éve eltett lecsóim között - akadtam rá erre a fokhagymára. El is feledkeztem róla. Isteni finom. Vajpuha, s egyáltalán nem érezni a friss fokhagyma vad ízét.

Iránban lehetett kapni több éves fokhagymákat olíva olajban. Ott legfeljebb az örmények  tesznek hozzá  borecetet. A színük már barnás volt, édes ízű, s az ember a nyelvével el tudta nyomni őket.

Elhatároztam, hogy teszek el több üveggel, s évekig hagyom érlelődni.. Ebből is látszik, hogy optimista vagyok. Egyrészt, hogy még évek múltán is alkalmam lesz a kulináris élvezeteknek hódolni, másrészt, hogy drága nejem nem dobja ki őket egy kamrai revízió során.

2 megjegyzés:

  1. Kívánom, hogy sok-sok év múlva ráakadj arra, amiket most teszel el. Engedelmeddel én is fogok ilyet készíteni:)Köszönöm.

    VálaszTörlés