HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2012. augusztus 4., szombat

Mi a magyar?

Mi a magyar?


 Mi a magyar? - teszi fel a kérdést címében a Műcsarnok péntektől látható kiállítása, amely a nemzeti identitással kapcsolatos alapkérdésekre 52 kortárs képzőművész 150 munkáján keresztül keresi a válaszokat.

Nos, bár a paprika Dél-Amerikából került Európába, így hazánkba is, és paprikát, chilit a világ számos országában is termelnek, a paprika mégis mint hungaricum szerepel a tudatunkban. A magyar konyha számos étele elképzelhetetlen nélküle. Külföldön is a Gulasch az igazi magyaros étel. Elterjedt az osztrákoknál, németeknél is, bár ők inkább a pörköltet értik alatta, s nem a levest.

Bár sokféle fűszert használok, a paprika, főleg a csípős, nálam  kiemelt szerepet játszik, de ezt, aki időnként beleolvas  a blogomba, az tudja

A blogom egyik banerjeként  is paprikát választottam:


De a toplistámban is van paprika


A lista megtekintése, ill. a a jelentkezés itt.

Szóval éljen a magyarrá vált paprika, nélküle szegényebb lenne az én konyhám is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése