Mi a magyar?
Mi a magyar? - teszi fel a kérdést címében a Műcsarnok péntektől látható kiállítása, amely a nemzeti identitással kapcsolatos alapkérdésekre 52 kortárs képzőművész 150 munkáján keresztül keresi a válaszokat.
Nos, bár a paprika Dél-Amerikából került Európába, így hazánkba is, és paprikát, chilit a világ számos országában is termelnek, a paprika mégis mint hungaricum szerepel a tudatunkban. A magyar konyha számos étele elképzelhetetlen nélküle. Külföldön is a Gulasch az igazi magyaros étel. Elterjedt az osztrákoknál, németeknél is, bár ők inkább a pörköltet értik alatta, s nem a levest.
Bár sokféle fűszert használok, a paprika, főleg a csípős, nálam kiemelt szerepet játszik, de ezt, aki időnként beleolvas a blogomba, az tudja
A blogom egyik banerjeként is paprikát választottam:
De a toplistámban is van paprika
A lista megtekintése, ill. a a jelentkezés itt.
Szóval éljen a magyarrá vált paprika, nélküle szegényebb lenne az én konyhám is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése