Sörlimonádé - Augsteiner Weißbier-ből
A Weißbiert (búzasört) citromszelettel szokták szervírozni. Ma már nálunk is lehet Radlert-t, vagy Lemon-t kapni, mindkettő citromízű. Ezek alkoholtartalma többnyire 2,5%, s árpából készítik. A Weißbier ezzel szemben 5,3%-os, búzát használnak hozzá. Nos, én ezt a sört használtam fel a limonádém elkészítéséhez. Kánikulában kellemes, hűsítő ital, s alacsony az alkoholtartalma.Hozzávalók:
Elkészítés:
A citromból vágok egy szeletet, a közepéig bemetszem, a többit kifacsarom. A söröspohár karimáját citrommal megnedvesítem, cukorba mártom. A pohárba teszek két teáskanálnyi cukrot, ráöntöm a citromlevet, megkavarom, hogy a cukor feloldodjon.
Beleöntöm az ásványvízet, majd felöntöm búzasörrel. A citrom karikát ráültetem a pohár peremére.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEguGUvBQpkfS_1PxvzMK-c-41ErH1v5NQlF8pew5iHJ9SfwaihV661f4-touI-VW0_keuelbcXj2urPpLeAiPa-gjp9u6_BPCOqDMC_8eUiOczvh1cTzMAMgXjzeRaz7P3Ar1o0fTwAvr5v/s320/hobbychefreceptjei.png)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése