HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2012. augusztus 25., szombat

Farfalle túróval, tejföllel és rokforttal

Farfalle túróval, tejföllel és rokforttal


Könnyű, gyors és finom étel.

Hozzávalók :

  • 1/2 zacskó (25 dkg) tészta
  • 4 púpozott evőkanál tehéntúró
  • 1/2 pohár tejföl
  • 1 szelet érett roquefort
  • 2 gerezd fokhagyma
  • citromos olívaolaj
  • őrölt fekete bors
  • fokhagyma petrezselyem fűszerkeverék
  • zellerlevél

Elkészítés:

A tésztát sós vízben al dente megfőzöm, kiszedem egy tányérra, borsozom, rászórom az aprított fokhagymát, s a petrezselyem fokhagyma fűszerkeveréket.

Ráteszem a túrót, 4-5 kanál tejfölt, s rámorzsolom a rokfortot, sózom, borsozom, meglocsolom az olívaolajjal. Teszek rá egy zellerlevelet.




2 megjegyzés: