Fehérboros, tejfölös zellerleves, baconnel
Hozzávalók:- 1 kis gumó újzeller zöldjével
- 1 db nagyobb krumpli
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db chili paprika
- 1 szelet bacon szalonna
- só
- őrölt fekete bors
- Vegeta
- 1 db tyúhúsleves kocka
- fehér bor
- föző tejszín
- tejföl
- olíva olaj
A hagymákat apróra vágom, a zellert megpucolom, a gumóját szeletelem, majd kockára vágom, a szárát darabolom, levelét aprítom. A krumplit meghámozom, kockára vágom, a chilit karikára vágom. A bacont darabolom.
Egy lábasban olajon a a bacon megsütöm, kiveszem félreteszem. Az olajban a hagymát félig megdinsztelem, majd hozzáadom a többi zöldséget is, együtt dinsztelem, majd felöntöm 4 dl vízzel, fűszerezem. Kb. 25 perc elteltével öntök bele fözőtejszínt és bort. Felrottyantom, majd elzárom.
Tálalok. A tányérba merem a levest, teszek rá egy kanál tejfölt, egy nagy zellerlevelet, s szórok rá sült bacon szalonnát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése