HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2012. augusztus 5., vasárnap

Fehérboros, tejfölös zellerleves, baconnel

Fehérboros, tejfölös zellerleves, baconnel

 Hozzávalók:
  • 1 kis gumó újzeller zöldjével
  • 1 db nagyobb krumpli
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db chili paprika
  • 1 szelet bacon szalonna
  • őrölt fekete bors
  • Vegeta
  • 1 db tyúhúsleves kocka
  • fehér bor
  • föző tejszín
  • tejföl
  • olíva olaj
Elkészítés:

A hagymákat apróra vágom, a zellert megpucolom, a gumóját szeletelem, majd kockára vágom, a szárát darabolom, levelét aprítom. A krumplit meghámozom, kockára vágom, a chilit karikára vágom. A bacont darabolom.

Egy lábasban olajon a a bacon megsütöm, kiveszem félreteszem. Az olajban a hagymát félig megdinsztelem, majd hozzáadom a többi zöldséget is, együtt dinsztelem, majd felöntöm 4 dl vízzel, fűszerezem.  Kb. 25 perc elteltével öntök bele fözőtejszínt és bort. Felrottyantom, majd elzárom.

Tálalok. A tányérba merem a levest, teszek rá egy kanál tejfölt, egy nagy zellerlevelet, s szórok rá sült bacon szalonnát.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése