Tejfölös petrezselymes zöldbab főzelék füstölt tarjával
Bár mélyhűtött zöldbab télen is elérhető, a zöld, vagy sárgabab mégis csak a nyár étele. A paszulyt inkább télen tegyük a fazékba.
Hozzávalók:
- 1/2 kg zöldbab
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 25 dkg füstölt tarja
- olíva olaj
- tejföl
- liszt
- petrezselyem
- 1 db babérlevél
- ecet
- cukor
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt piros paprika
Elkészítés:
A zöldbabot megpucolom, darabolom. A hagymákat apróra vágom. A petrezselymet aprítom, a tarját kockára vágom.
Egy edényben olajon megdinsztelem a hagymákat, hozzáadom a tarját, majd a babot, s babérlevelet, fűszerezem, öntök bele kevés ecetet, adok hozzá kevés cukrot, felöntöm vízzel, s el kezdem főzni. Amikor már kész, behabarom lisztes tejföllel, teszek bele petrezselymet, felrottyantom.
Tálaláskor egy mélytányérba merek a zöldbabból és a tarjából, kanalazok rá tejfölt, s szórok rá petrezselymet.
Aki nem rajong annyira a tejfölért, az a végén el is hagyhatja.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése