HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2012. augusztus 30., csütörtök

Tejfölös petrezselymes zöldbab főzelék füstölt tarjával

Tejfölös petrezselymes zöldbab főzelék füstölt tarjával


Bár mélyhűtött zöldbab télen is elérhető, a zöld, vagy sárgabab mégis csak a nyár étele. A paszulyt inkább télen tegyük a fazékba.

Hozzávalók:
  • 1/2 kg zöldbab
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 25 dkg füstölt tarja
  • olíva olaj
  • tejföl
  • liszt 
  • petrezselyem
  • 1 db babérlevél
  • ecet 
  • cukor
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika


Elkészítés:

A zöldbabot megpucolom, darabolom. A hagymákat apróra vágom. A petrezselymet aprítom, a tarját kockára vágom.

Egy edényben olajon megdinsztelem a hagymákat, hozzáadom a tarját, majd  a babot, s babérlevelet,  fűszerezem, öntök bele kevés ecetet, adok hozzá kevés cukrot, felöntöm vízzel, s el kezdem főzni. Amikor már kész, behabarom lisztes tejföllel, teszek bele petrezselymet, felrottyantom.

Tálaláskor egy mélytányérba merek a zöldbabból és a tarjából, kanalazok rá tejfölt, s szórok rá petrezselymet.


Aki nem rajong annyira a tejfölért, az a végén el is hagyhatja.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése