HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2012. augusztus 10., péntek

Brandyvel flambírozott körte vaníliafagylalttal, tojáslikőrös tejszínhabbal, csokoládéreszelékkel

Brandyvel flambírozott körte vaníliafagylalttal, tojáslikőrös tejszínhabbal, csokoládéreszelékkel

Hozzávalók:
  • 1 db körte a kertünkből
  • vaj
  • cukor
  • brandy
  • tojáslikörös tejszínhab
  • csokoládé
Elkészítés:

A körtét négybevágom, a csumát eltávolítom. Egy serpenyőben vajat olvasztok, ebben cukrot karamellizálok, majd benne megsütöm a körtéket. Öntök rá brandyt, flambírozom.

A körtéket egy pohárba rakom, ráöntöm a serpenyő cukros, brandys levét, nyomok rá egy gombóc vanília fagylaltot, egy gombócnyi tojáslíkörös tejszínhabot, s reszelek rá csokoládét.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése