Spaghetti Puttanesca con vino rosso
Pasta Puttanesca - a prostik tésztája - ellentétben a Carbonara-val, rövid múltra tekinthet vissza. 1960 körül készült először. A fáma szerint a kurvák ezt az ételt, melynek fő alkotóelemei az anchovi (kisméretű, sózott hal) és a fokhagyma, kitették az ablakba, s ezzel csalogatták be a férfiakat a bordélyba. Csípősnek és sósnak kell lennie. Siracusa és Nápoly (Napoli/Napole) is verseng az elsőségért. Ma már Italia szerte elterjedt, s kedvelt.
Hozzávalók :
- 1 doboz (5 db) anchovy/szardinella paradicsomszószban
- 1 fej vöröshagyma
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 db csípős hegyes zöldpaprika
- 2 db chili paprika
- 4 db Lucullus paradicsom
- 15 szem fekete olívabogyó
- 10 szem chilivel töltött zöld olívabogyó
- 2 púpozott teáskanál capribogyó
- petrezselyem
- bazsalikom
- só
- őrölt fekete bors
- oregano
- extraszűz olívaolaj
- extraszűz rozmaringos olívaolaj
- füstölt sajt
- reszelt Parmesan ( Parmigiano-Reggiano)
- vörösbor (opcionális)
- spagetti
A hagymákat apróra vágom, a paprikákat, petrezselymet, bazsalikomot darabolom, a paradicsomokat negyedelem, a füstölt sajtot lereszelem
Sós vízben al dente megfőzöm a spagettit.
Egy serpenyőben megdinsztelem a hagymát a darabolt hallal, majd hozzáadom a többi összetevőt is, fűszerezem, öntök hozzá vörösbort. Kis idő elteltével hozzászedem a tésztát, összekeverem, locsolok rá egy kevés rozmaringos olívaolajat.
Tányérra szedem az ételt, szórok rá füstölt sajtot és Pamezánt, díszítem bazsalikom csokorral. Vörösbort iszom hozzá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése