HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2012. augusztus 2., csütörtök

Rakott karalábé gazdagon

Rakott karalábé gazdagon

Hozzávalók:
  • 1 db nagy karalábé
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma 
  • 3 db chili paprika
  • 1 db hegyes csípős zöld paprika
  • 1 db paradicsom
  • petrezselyem 
  • zellerlevél
  • 2 db karalábé levél
  • 25 dkg vagdalt hús
  •   5 dkg darált sertéshús
  • 3 szelet pizzasonka
  • 3 szelet bacon szalonna
  • 1/2 pohár rizs
  • tejföl
  • 1 db tojás
  • füstölt sajt
  • zsemlemorzsa
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • fokhagyma petrezselyem fűszerkeverék
  • kakukkfű
  • majoránna 
  • olíva olaj
Elkészítés: 

A karalábét megpucolom, félbe, majd negyed bevágom, szeletelem, sós vízben megfőzöm, félreteszem. A vízében megfőzöm a rizst is. A paprikákat karikára vágom, a paradicsomot szeletelem, a hagymákat, zöldségleveleket, zöld fűszereket  aprítom, a pizzasonkát kockára vágom. A sajtot lereszelem.

Egy keverőtálban összekeverem a húsokat, rizst, tojást zöldségleveleket, fűszereket.
Egy nyélnélküli serpenyőbe öntök olívaolajat, rárakom a karalábé felét, beborítom a töltelékkel. Erre jön a pizzasonka, majd a maradék karalábé, s a tetejére a paprika és a paradicsom, végül fél pohár tejföl. Minden réteget sózok, borsozok.

180 C fokra előmelegített sütőben, hőlégkeverésen kb. 30 percig sütöm. Rászórom a sajtot, kevés zsemlemorzsát, s grill fokozaton 200 C fokon 10 percig pirítom.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése