HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2012. augusztus 13., hétfő

Paradicsomos krumpli kolbásszal

Paradicsomos krumpli kolbásszal


Paradicsomos krumpli olaszosan.

Hozzávalók:

  • 4 db paradicsom
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db lecsó paprika
  • 1 db csípős hegyes zöld paprika
  • 1 db chili paprika
  • 4 db krumpli
  • petrezselyem 
  • bazsalikomlevél
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • 1 db húsleves kocka
  • olíva olaj
  • 1 szál füstölt kolbász

Elkészítés: 

A krumplit megpucolom, hasábokra vágom, megfőzöm.

A hagymákat, paradicsomot, paprikákat, petrezselymet, bazsalikomot darabolom, a kolbászt szeletelem.

Egy edényben olajon megdinsztelem a hagymát, majd  hozzáadom a paprikákat, paradicsomot s a zöldeket, fűszerezem, megfőzöm. Néhány darabot  kiveszek, a többit botmixerrel összekeverem nem túl finomra.

Beleteszem a félretett darabokat, a krumplit, a kolbászokat, felforralom.

Tálalok. A tányérba merek a paradicsomos krumpliból, szórok rá bazsalikom leveleket, s teszek rá egy szép bazsalikom csokrot és chili paprikát.



2 megjegyzés: