HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2017. augusztus 27., vasárnap

Lecsóleves füstölt kolbásszal, rizzsel és tejföllel

Lecsóleves füstölt kolbásszal, rizzsel és tejföllel


Egy rendhagyó lecsó.

Hozzávalók:

  • 4 db paprika
  • 1 db csípős hegyes zöld paprika
  • 2 db chili paprika
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 4 db  paradicsom
  • 1/2 pohár rizs
  • 1 szál füstölt kolbász
  • disznózsír
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • 4 dl víz
  • 1 dl tejföl
  • 2 db chili a tálaláshoz

Elkészítés:


A paprikákat és a chilit karikára, a hagymákat nagyobb darabokra vágom, a paradicsomot kockázom, a kolbászt felszeletelem.

Egy serpenyőben zsíron megsütöm a kolbászt, kiveszem, félreteszem. A serpenyőbe beleteszem a hagymákat és a rizst, dinsztelem, majd felöntöm vízzel. Amikor már félkemény, beleteszem a paprikákat, végül a paradicsomot, fűszerezem. Időnként megkavarom. A végén beleteszem a kolbászkarikákat.

Tálalok. A tányérra merek a lecsóból, kanalazok rá tejfölt, s teszek rá egy chilit. Kenyérrel fogyasztom.



2 megjegyzés:

  1. Mekkora ötlet Endre, lecsóleves, szuper, fogok készíteni :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha sort kerítettél rá, majd számolj be róla, hogyan ízlett. :)

      Törlés