HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2017. augusztus 28., hétfő

Sült kacsaszárny sült céklával és krumplival, kovászos uborkával

Sült kacsaszárny sült céklával és krumplival, kovászos uborkával

A piacon akciósan kínálták a kacsaszárnyakat.

Hozzávalók:


  • 4 db kacsaszárny
  • őrölt fekete bors
  • méz
  • 2 ek kacsazsír
  • 4 db cékla
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ek napraforgó olaj
  • 6 szál kakukkfű
  • 2 szál rozmaring
  • kovászos uborka


  • Elkészítés:

    A kacsaszárnyakat sózom, borsozom, locsolok rá mézet.

    Egy tepsit kacsazsírral alaposan kikenek, rárakom a kacsaszárnyakat, teszek rá még zsírt és kakukkfüvet, morzsolok rá rozmaringot. Berakom a 180 C fokra előmelegített sütőbe.

    A céklákat meghámozom, felkockázom, locsolok rá olajat és mézet, s megsütöm.

    A krumplikat csak megmosom, előfőzöm, majd a héjukban megsütöm.

    A húst időnként meglocsolom, valamint megfordítom, a zöldségeket úgyszintén.

    50 perc sütés után - amikor a szárnyak és a zöldségek is megpuhultak, átkapcsolok grill fokozatra, hogy minden szép színt kapjon.

    Tálaláskor rakok a tányérra rakok egy kacsaszárnyat, s szedek mellé sült céklát és krumplit, valamint uborkát.





    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése