Virslis lecsó gombás rizzsel
Mai lecsóm.
Hozzávalók:
- 50 dkg lecsópaprika
- 20 dkg vöröshagyma
- 1 db hegyes zöldpaprika
- 1 db chilipaprika
- 25 dkg paradicsom
- 10 dkg virsli
- 5 dkg füstölt szalonna
- őrölt fekete bors
- őrölt csípős pirospaprika
- 15 dkg csiperkegomba
- 1 csésze rizs
- napraforgó olaj
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjc1OrkEwZBGpD1fO0XXCGjun88S_ka5nakOt8G7Nx4TtpzPBPnucJjQePDJlUgiO_eSPlzKNyQtgo5byj2JMmnY0Q6iK0L52UNaq5FPmaSGdfYUKtszuBRLB8_Y21_Ju8SoMrCyN6ElgNI/s320/virslislecs%25C3%25B3gomb%25C3%25A1srizzsel1.jpg)
Elkészítés:
A szalonnát felkockázom, a hagymát, paprikát, paradicsomot nagyobb darabokra, a gombát kisebbekre vágom. A virslit felszeletelem.
Egy serpenyőben olajon megpirítom a szalonnát, megdinsztelem a hagymát, majd rádobom a paprikákat, megszórom a fűszerekkel, hozzáadom a paradicsomot, beleteszem a virslit.
Közben megfőzöm a rizst, s megdinsztelem a gombát. A kettőt összekeverem.
Tálaláskor szedek a tányérra lecsót, mellé gombás rizst.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEguGUvBQpkfS_1PxvzMK-c-41ErH1v5NQlF8pew5iHJ9SfwaihV661f4-touI-VW0_keuelbcXj2urPpLeAiPa-gjp9u6_BPCOqDMC_8eUiOczvh1cTzMAMgXjzeRaz7P3Ar1o0fTwAvr5v/s320/hobbychefreceptjei.png)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése