HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2017. augusztus 5., szombat

Virslis lecsó gombás rizzsel

Virslis lecsó gombás rizzsel


Mai lecsóm.

Hozzávalók:


  • 50 dkg lecsópaprika
  • 20 dkg vöröshagyma
  • 1 db hegyes zöldpaprika
  • 1 db chilipaprika
  • 25 dkg paradicsom
  • 10 dkg virsli
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős pirospaprika
  • 15 dkg csiperkegomba
  • 1 csésze rizs
  • napraforgó olaj

Elkészítés:


A szalonnát felkockázom, a hagymát, paprikát, paradicsomot nagyobb darabokra, a gombát kisebbekre vágom. A virslit felszeletelem.

Egy serpenyőben olajon megpirítom a szalonnát, megdinsztelem a hagymát, majd rádobom a paprikákat, megszórom a fűszerekkel, hozzáadom a paradicsomot, beleteszem a virslit.

Közben megfőzöm a rizst, s megdinsztelem a gombát. A kettőt összekeverem.

Tálaláskor szedek a tányérra lecsót, mellé gombás rizst.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése