Virslis lecsó gombás rizzsel
Mai lecsóm.
Hozzávalók:
- 50 dkg lecsópaprika
- 20 dkg vöröshagyma
- 1 db hegyes zöldpaprika
- 1 db chilipaprika
- 25 dkg paradicsom
- 10 dkg virsli
- 5 dkg füstölt szalonna
- őrölt fekete bors
- őrölt csípős pirospaprika
- 15 dkg csiperkegomba
- 1 csésze rizs
- napraforgó olaj

Elkészítés:
A szalonnát felkockázom, a hagymát, paprikát, paradicsomot nagyobb darabokra, a gombát kisebbekre vágom. A virslit felszeletelem.
Egy serpenyőben olajon megpirítom a szalonnát, megdinsztelem a hagymát, majd rádobom a paprikákat, megszórom a fűszerekkel, hozzáadom a paradicsomot, beleteszem a virslit.
Közben megfőzöm a rizst, s megdinsztelem a gombát. A kettőt összekeverem.
Tálaláskor szedek a tányérra lecsót, mellé gombás rizst.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése