HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2017. augusztus 26., szombat

Kacsaszív pörkölt szalonnával, párolt zöldségekkel, répával, rozmaringos sült krumplival

Kacsaszív pörkölt szalonnával, párolt zöldségekkel, répával, rozmaringos sült krumplival


Finom étel, szombati, vagy akár vasárnapi  ebédnek is kiváló.

Hozzávalók

  • 25 dkg kacsaszív
  • kacsazsír
  • 1 szelet füstölt szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db paprika
  • 1 db csípős hegyes zöldpaprika
  • 2 db chili paprika
  • 2 db paradicsom
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • vörösbor
  • 4 db nagy krumpli
  • rozmaring
  • 2 db répa
  • 1 csésze répa-zöldborsó keverék 
  • 1 db paradicsom

Elkészítés:

A hagymákat apróra, a paprikákat karikára, a paradicsomot, a szalonnát kockára, a szíveket félbe vágom. A répát felszeletelem. Egy paradicsomot felszeletelek.

Egy serpenyőben a zsíron megsütöm a szalonnát, megdinsztelem a hagymát, ráteszem a szívet. Majd fehéredés után a paprikát, s paradicsomot, rövid dinsztelés után fűszerezem, öntök rá vizet, s addig főzöm, míg megpuhul, öntök rá egy kevés vörösbort.

Közben a krumplit felteszem héjában főni. Mikor megfőtt, megpucolom, sózom, borsozom. Egy serpenyőben rozmaringgal kacsazsíron megsütöm paradicsom kíséretében.

A répát és a zöldségkeveréket megdinsztelem.

Tálaláskor merek a tányérra pörköltet, rakok rá krumplit és zöldségeket, s egy szelet paradicsomot.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése