Kacsaszív pörkölt szalonnával, párolt zöldségekkel, répával, rozmaringos sült krumplival
Finom étel, szombati, vagy akár vasárnapi ebédnek is kiváló.
Hozzávalók
- 25 dkg kacsaszív
- kacsazsír
- 1 szelet füstölt szalonna
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 db paprika
- 1 db csípős hegyes zöldpaprika
- 2 db chili paprika
- 2 db paradicsom
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt piros paprika
- vörösbor
- 4 db nagy krumpli
- rozmaring
- 2 db répa
- 1 csésze répa-zöldborsó keverék
- 1 db paradicsom
Elkészítés:
A hagymákat apróra, a paprikákat karikára, a paradicsomot, a szalonnát kockára, a szíveket félbe vágom. A répát felszeletelem. Egy paradicsomot felszeletelek.
Egy serpenyőben a zsíron megsütöm a szalonnát, megdinsztelem a hagymát, ráteszem a szívet. Majd fehéredés után a paprikát, s paradicsomot, rövid dinsztelés után fűszerezem, öntök rá vizet, s addig főzöm, míg megpuhul, öntök rá egy kevés vörösbort.
Közben a krumplit felteszem héjában főni. Mikor megfőtt, megpucolom, sózom, borsozom. Egy serpenyőben rozmaringgal kacsazsíron megsütöm paradicsom kíséretében.
A répát és a zöldségkeveréket megdinsztelem.
Tálaláskor merek a tányérra pörköltet, rakok rá krumplit és zöldségeket, s egy szelet paradicsomot.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése