HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2017. augusztus 16., szerda

Sült sertésoldalas lecsóval, répával, krumplival

Sült sertésoldalas lecsóval, répával, krumplival


A lecsó ebből az ételből sem hiányozhatott.

  Hozzávalók:


  • 30 dkg (2 szelet) sertésoldalas
  • 1 db paradicsom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • őrölt fekete bors
  • őrölt piros paprika
  • napraforgó olaj
  • 1 db kicsi vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 db paprika
  • 2 db paradicsom
  • 1 szál répa
  • 2 db krumpli

Elkészítés:

A krumplit héjában megfőzöm, majd megpucolom.

A hagymát megdinsztelem, majd rárakom a darabolt paprikát és paradicsomot, fűszerezem, megfőzöm.

A répát megdinsztelem, sózom, borsozom

A húst sózom, borsozom, nyomok rá fokhagymát, szórok rá paprikát. Serpenyőbe rakom a félbevágott paradicsommal. Olajon megsütöm.

Tálaláskor a tányérra helyezek egy szelet húst, paradicsomot, s rakok mellé 1 db krumplit, valamint kanalazok rá répát és lecsót



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése