Sült hekk rizzsel, uborkasalátával, paradicsommal
A hekk - "balatoni halunk" - a legkedveltebb strandkaják egyike. De nem csak a vízparti büfékben, hanem ebédlőasztalunkon is megállja a helyét. Akciósan vettem 1 kg argentin hekk törzset, abból készült a mai ebédem. Persze nem tudtam mind megenni egyszerre.
Hozzávalók:
- 1 kg hekktörzs
- só
- bors
- citrom
- liszt
- pirospaprika
- rizs
- ketchup
- uborka
- fokhagyma
- fehérborecet
- salátaolaj
- paradicsom
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh6G52W6gJQKXq8nFEoXTM_BP3FYMsYeDpm0U-kJ2xlhCTKrmZiVXDSgsOCf2oy0JFtMgshklmMd8LQCNppWZfukL3TjssQhTR_bRwcP96c32BagdOG-CozB4meTrhWF2S-gulSKMf4r0qv/s320/s%25C3%25BClthekkrizzselparadicsommal1.jpg)
Elkészítés:
A rizst megfőzöm.
A halat sózom, citromlevével meglocsolom, majd paprikás lisztben megforgatom, s bő olajban megsütöm.
Az uborkát felszeletelem, sózom, borsozom, meglocsolom ecettel és olajjal.
Tálaláskor a hal mellé formázok rizst, nyomok rá ketchupot és rakok paradicsom szeleteket, s uborkát. Sózom, borsozom.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEguGUvBQpkfS_1PxvzMK-c-41ErH1v5NQlF8pew5iHJ9SfwaihV661f4-touI-VW0_keuelbcXj2urPpLeAiPa-gjp9u6_BPCOqDMC_8eUiOczvh1cTzMAMgXjzeRaz7P3Ar1o0fTwAvr5v/s320/hobbychefreceptjei.png)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése