Sült hekk rizzsel, uborkasalátával, paradicsommal
A hekk - "balatoni halunk" - a legkedveltebb strandkaják egyike. De nem csak a vízparti büfékben, hanem ebédlőasztalunkon is megállja a helyét. Akciósan vettem 1 kg argentin hekk törzset, abból készült a mai ebédem. Persze nem tudtam mind megenni egyszerre.
Hozzávalók:
- 1 kg hekktörzs
- só
- bors
- citrom
- liszt
- pirospaprika
- rizs
- ketchup
- uborka
- fokhagyma
- fehérborecet
- salátaolaj
- paradicsom
Elkészítés:
A rizst megfőzöm.
A halat sózom, citromlevével meglocsolom, majd paprikás lisztben megforgatom, s bő olajban megsütöm.
Az uborkát felszeletelem, sózom, borsozom, meglocsolom ecettel és olajjal.
Tálaláskor a hal mellé formázok rizst, nyomok rá ketchupot és rakok paradicsom szeleteket, s uborkát. Sózom, borsozom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése