Paradicsomos-tejfölös kapros tökfőzelék sült sertéskarajjal
Tökfőzeléket már többféle variációban tettem fel, de paradicsomosat még nem.
Hozzávalók:
- 1 db kisebb tök
- 1 fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- kapor
- ecet
- őrölt fekete bors
- cukor
- 1 dl tejföl
- 1 doboz (70 gr) paradicsom-
sűrítmény - olaj
- 2 szelet csontos sertéskaraj (30 dkg)
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db paradicsom
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjm2IoifZ-ioM38R70QVgKoVIIF1Xkp4EF2F1FWsjaH6lCMI8vkuiooIuPt-DMQO7efJFNFvvyNi1vt4sLFbfcYWtYZaqQaDkll7DbpfPX1pwGMwynFimaJOgjaFCaB49YuaUGjtljqD2X6/s320/paradicsomostejf%25C3%25B6l%25C3%25B6st%25C3%25B6kf%25C5%2591zel%25C3%25A9ks%25C3%25BClth%25C3%25BAssal1.jpg)
Elkészítés:
A hús széleit bevagdosom, gyengén kiklopfolom, sózom borsozom, nyomok rá fokhagymát, locsolok rá olajat.
A hagymát és a fokhagymát aprítom, a tököt meghámozom, a magokat eltávolítom, a tököt legyalulom, a kaprot felvágom.
Olajon megfonnyasztom a hagymát, s a fokhagymát, hozzáadom a gyalult tököt, a kaprot, s öntök rá kevés vizet. Sózom, borsozom, adok hozzá egy kevés ecetet, cukrot. Főzöm. Amikor már puha, öntök bele tejfölt és paradicsompürét, összekeverem.
Közben a húst gyorsan - kb.15 perc alatt - megsütöttem a félbevágott paradicsommal együtt.
Tálaláskor a tányérba merek tökfőzeléket, ráteszek egy szelet sült húst, rajta paradicsommal.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEguGUvBQpkfS_1PxvzMK-c-41ErH1v5NQlF8pew5iHJ9SfwaihV661f4-touI-VW0_keuelbcXj2urPpLeAiPa-gjp9u6_BPCOqDMC_8eUiOczvh1cTzMAMgXjzeRaz7P3Ar1o0fTwAvr5v/s320/hobbychefreceptjei.png)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése