HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2017. augusztus 9., szerda

Paradicsomos-tejfölös kapros tökfőzelék sült sertéskarajjal

Paradicsomos-tejfölös kapros tökfőzelék sült sertéskarajjal


Tökfőzeléket már többféle variációban tettem fel, de paradicsomosat még nem.

Hozzávalók:


  • 1 db kisebb tök
  • 1 fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • kapor
  • ecet
  • őrölt fekete bors
  • cukor
  • 1 dl tejföl
  • 1 doboz (70 gr) paradicsom-
    sűrítmény
  • olaj
  • 2 szelet csontos sertéskaraj (30 dkg)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 db paradicsom

Elkészítés:


A hús széleit bevagdosom, gyengén kiklopfolom, sózom borsozom, nyomok rá fokhagymát, locsolok rá olajat.


A hagymát és a fokhagymát aprítom, a tököt meghámozom, a magokat eltávolítom, a tököt legyalulom, a kaprot felvágom.

Olajon megfonnyasztom a hagymát, s a fokhagymát, hozzáadom a gyalult tököt, a kaprot, s öntök rá kevés vizet. Sózom, borsozom, adok hozzá egy kevés ecetet, cukrot. Főzöm. Amikor már puha, öntök bele tejfölt és paradicsompürét, összekeverem.

Közben a húst gyorsan - kb.15 perc alatt - megsütöttem a félbevágott paradicsommal együtt.

Tálaláskor a tányérba merek tökfőzeléket, ráteszek egy szelet sült húst, rajta paradicsommal.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése