Paradicsomos-tejfölös kapros tökfőzelék sült sertéskarajjal
Tökfőzeléket már többféle variációban tettem fel, de paradicsomosat még nem.
Hozzávalók:
- 1 db kisebb tök
- 1 fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- kapor
- ecet
- őrölt fekete bors
- cukor
- 1 dl tejföl
- 1 doboz (70 gr) paradicsom-
sűrítmény - olaj
- 2 szelet csontos sertéskaraj (30 dkg)
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db paradicsom
Elkészítés:
A hús széleit bevagdosom, gyengén kiklopfolom, sózom borsozom, nyomok rá fokhagymát, locsolok rá olajat.
A hagymát és a fokhagymát aprítom, a tököt meghámozom, a magokat eltávolítom, a tököt legyalulom, a kaprot felvágom.
Olajon megfonnyasztom a hagymát, s a fokhagymát, hozzáadom a gyalult tököt, a kaprot, s öntök rá kevés vizet. Sózom, borsozom, adok hozzá egy kevés ecetet, cukrot. Főzöm. Amikor már puha, öntök bele tejfölt és paradicsompürét, összekeverem.
Közben a húst gyorsan - kb.15 perc alatt - megsütöttem a félbevágott paradicsommal együtt.
Tálaláskor a tányérba merek tökfőzeléket, ráteszek egy szelet sült húst, rajta paradicsommal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése