Gombás lecsó szalonnával, kolbásszal és rizzsel
Gombás lecsó már volt a blogon, de akkor gerslivel.
Hozzávalók:
- 40 dkg lecsópaprika
- 2 db vöröshagyma
- 1 db hegyes zöldpaprika
- 1 db chilipaprika
- 20 dkg paradicsom
- 5 dkg füstölt szalonna
- 15 dkg csiperkegomba
- 10 csípős parasztkolbász
- őrölt fekete bors
- őrölt csípős pirospaprika
- 1 csésze rizs
- napraforgó olaj
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjPvG5zK-BXXu6Ok5YP3gDsazjsqTWXw6fKcfD3DdnSVORjnPoqhF8S_SzwnD9HiYX_SKGVwClV8u-3log17_EijVaj8Ag9KU3L0RTYCU_CvOc4oPVXJA_ANalTzonIFCyjA1lcNpNIFqtM/s320/gomb%25C3%25A1slecs%25C3%25B3kolb%25C3%25A1sszalrizzsel1.jpg)
Elkészítés:
A szalonnát felkockázom, a hagymát, paprikát, paradicsomot nagyobb darabokra, a gombát kisebbekre vágom. A kolbászt felszeletelem.
Egy serpenyőben olajon megpirítom a kolbászt, félreteszem. Ezután jön a szalonna. Ezen megdinsztelem a hagymát, majd rádobom a paprikákat, megszórom a fűszerekkel, hozzáadom a paradicsomot, majd a gombát. Végül beleteszem a kolbász felét.
Közben megfőzöm a rizst, s megdinsztelem a gombát. A kettőt összekeverem.
Tálaláskor szedek a tányérra lecsót, mellé rizst. A lecsóra teszek a félretett kolbászból. A rizsre szórok borsot.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEguGUvBQpkfS_1PxvzMK-c-41ErH1v5NQlF8pew5iHJ9SfwaihV661f4-touI-VW0_keuelbcXj2urPpLeAiPa-gjp9u6_BPCOqDMC_8eUiOczvh1cTzMAMgXjzeRaz7P3Ar1o0fTwAvr5v/s320/hobbychefreceptjei.png)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése