HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2017. augusztus 8., kedd

Gombás lecsó szalonnával, kolbásszal és rizzsel

Gombás lecsó szalonnával, kolbásszal és rizzsel


Gombás lecsó már volt a blogon, de akkor gerslivel.

Hozzávalók:


  • 40 dkg lecsópaprika
  • 2 db  vöröshagyma
  • 1 db hegyes zöldpaprika
  • 1 db chilipaprika
  • 20 dkg paradicsom
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 15 dkg csiperkegomba
  • 10 csípős parasztkolbász
  • őrölt fekete bors
  • őrölt csípős pirospaprika
  • 1 csésze rizs
  • napraforgó olaj

Elkészítés:


A szalonnát felkockázom, a hagymát, paprikát, paradicsomot nagyobb darabokra, a gombát kisebbekre vágom. A kolbászt felszeletelem.

Egy serpenyőben olajon megpirítom a kolbászt, félreteszem. Ezután jön a szalonna. Ezen  megdinsztelem a hagymát, majd rádobom a paprikákat, megszórom a fűszerekkel, hozzáadom a paradicsomot, majd a gombát. Végül beleteszem a kolbász felét.

Közben megfőzöm a rizst, s megdinsztelem a gombát. A kettőt összekeverem.

Tálaláskor szedek a tányérra lecsót, mellé  rizst. A lecsóra teszek a félretett kolbászból. A rizsre szórok borsot.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése