HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2017. augusztus 6., vasárnap

Sörtésztában sült karfiol krumplival, paradicsommal

Sörtésztában sült karfiol krumplival, paradicsommal


Ha épp egy húsmentes ételre vágysz.

Hozzávalók:



  • 1 db kicsi karfiol
  • őrölt fekete bors
  • 1 db tojás
  • 4 ek liszt
  • 1 dl sör
  • olaj a sütéshez
  • 4 db krumpli
  • 2 db paradicsom 
  • ketchup
  • majonéz

  • Elkészítés:

    A karfiolt rózsákra szedem, sós vízben előfőzöm. Az újkrumplikat is megfőzöm héjában.

    Közben elkészítem a sörtésztát. A tojást összekeverem a liszttel, a sóval, s a sörrel.

    A karfiolrózsákat megmártom a sörtésztában, s bő olajban megsütöm.

    A sült karfiolokat egy tányérra helyezem, mellé krumplit  és szeletelt paradicsomot. Nyomok még köré ketchupot és majonézt.



    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése