Sült hekk hasábkrumplival és kovászos uborkával
Az előző adag hamar elfogyott, muszáj volt megismételni, ezúttal a klasszikus formában. Így igazi strandkaja lett.
Bár a recept nagyon egyszerű, mégis megadom, mivel sokan idegenkednek az elkészítésétől, s bár szeretik, inkább a halasnál veszik meg. Ezúttal nagyobb halak voltak a zacskóban, mint legutóbb.
Hozzávalók:
- 1 kg hekktörzs
- só
- bors
- citrom
- liszt
- pirospaprika
- 4 db nagyobb burgonya
- kovászos uborka
- fokhagyma
- paradicsom
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEip0mRBIwpbfMgQzxm49UU425KeQL3VBPCCBYop_tCnG08DlMzcvwSd7lecnEjuEQv4zbTMgf2ftSqR-Ia27-4F3sRgyrZ5thdiFRxj-bp6pQXh9ap-NNnAObXsMw0RP6k5wnlJMsSSF8ub/s320/hekks%25C3%25BCltkrumplivalkoviubival1.jpg)
Elkészítés:
A krumplikat megpucolom, hasábokra vágom.
A halat sózom, citromlevével meglocsolom, majd paprikás lisztben megforgatom, s bő olajban megsütöm.
Tálaláskor a hal mellé szedek krumplit, sózom, borsozom. Rakok a tányérra néhány uborkát.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEguGUvBQpkfS_1PxvzMK-c-41ErH1v5NQlF8pew5iHJ9SfwaihV661f4-touI-VW0_keuelbcXj2urPpLeAiPa-gjp9u6_BPCOqDMC_8eUiOczvh1cTzMAMgXjzeRaz7P3Ar1o0fTwAvr5v/s320/hobbychefreceptjei.png)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése