HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2017. augusztus 8., kedd

Sült hekk hasábkrumplival és kovászos uborkával

Sült hekk hasábkrumplival és kovászos uborkával


Az előző adag hamar elfogyott, muszáj volt megismételni, ezúttal a klasszikus formában. Így igazi strandkaja lett.

Bár a recept nagyon egyszerű, mégis megadom, mivel sokan idegenkednek az elkészítésétől, s bár szeretik, inkább a halasnál veszik meg. Ezúttal nagyobb halak voltak a zacskóban, mint legutóbb.

Hozzávalók:


  • 1 kg hekktörzs
  • bors
  • citrom
  • liszt
  • pirospaprika
  • 4 db nagyobb burgonya
  • kovászos uborka
  • fokhagyma
  • paradicsom

Elkészítés:


A krumplikat megpucolom, hasábokra vágom.

A halat sózom, citromlevével meglocsolom, majd paprikás lisztben megforgatom, s bő olajban megsütöm.

Tálaláskor a hal mellé szedek krumplit, sózom, borsozom. Rakok a tányérra néhány uborkát.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése