Sült hekk hasábkrumplival és kovászos uborkával
Az előző adag hamar elfogyott, muszáj volt megismételni, ezúttal a klasszikus formában. Így igazi strandkaja lett.
Bár a recept nagyon egyszerű, mégis megadom, mivel sokan idegenkednek az elkészítésétől, s bár szeretik, inkább a halasnál veszik meg. Ezúttal nagyobb halak voltak a zacskóban, mint legutóbb.
Hozzávalók:
- 1 kg hekktörzs
- só
- bors
- citrom
- liszt
- pirospaprika
- 4 db nagyobb burgonya
- kovászos uborka
- fokhagyma
- paradicsom
Elkészítés:
A krumplikat megpucolom, hasábokra vágom.
A halat sózom, citromlevével meglocsolom, majd paprikás lisztben megforgatom, s bő olajban megsütöm.
Tálaláskor a hal mellé szedek krumplit, sózom, borsozom. Rakok a tányérra néhány uborkát.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése