HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2017. augusztus 6., vasárnap

Kapros tejes tökfőzelék buggyantott tojással

Kapros, tejes tökfőzelék buggyantott tojással


Buggyantott tojással még nem volt fenn recept.

  Hozzávalók:


  • 1 db kisebb tök                    
  • 1 fej hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • kapor
  • ecet
  • őrölt fekete bors
  • cukor
  • 1 dl tej
  • olaj
  • 2 db tojás

Elkészítés:


A hagymát és a fokhagymát aprítom, a tököt meghámozom, a magokat eltávolítom, a tököt legyalulom, a kaprot felvágom.

Olajon megfonnyasztom a hagymát, s a fokhagymát, hozzáadom a gyalult tököt, a kaprot, s öntök rá kevés vizet. Sózom, borsozom, adok hozzá egy kevés ecetet, cukrot. Főzöm. Amikor már puha, öntök bele tejet, összekeverem.

Közben a tojást ecetes vízben megfőztem.

Tálaláskor a tányérba merek tökfőzeléket, ráteszek egy buggyantott tojást.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése