Vörösboros lecsós sertéspörkölt gnocchival, kovászos uborkával
Magyar pörkölt és lecsó olasz nudlival.
Hozzávalók a pörkölthöz:
- 30 dkg sertéscomb
- füstölt szalonna bőre
- 2 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 3 db paprika
- 1 db hegyes zöld paprika
- 2 db paradicsom
- 1 db chilipaprika
- őrölt feketebors
- őrölt pirospaprika
- őrölt kömény
- 2 ek zsír
- 1 dl vörösbor
- 2 db chili a tálaláshoz
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgaEruCNajeRl76Q5-sVa720hF4JVt4oy-LblumSCCj8lelXpaI4wzLOAl0Uz4kH7xRuUZUpT-gStoRAUDOaP44lg6dgbfZiHllJ3X7AuVPG9ZITnJh6m8fu8g49eTBV0qW0aD7MQ6_rqJe/s320/v%25C3%25B6r%25C3%25B6sboroslecs%25C3%25B3ssert%25C3%25A9sp%25C3%25B6rk%25C3%25B6ltgnocchival1.jpg)
Hozzávalók a gnocchihoz :
Elkészítés:
A húst kockára vágom, a hagymát, a fokhagymát, a paprikákat és a paradicsomot feldarabolom.
Egy serpenyőben a hagymát megdinsztelem, rádobom a fokhagymát és a húst,s addig keverem, míg a hús kifehéredik, fűszerezem borssal, paprikával, s öntök rá egy kevés vizet. Zsírjára pirítom, hozzáadom a szalonnabőrt, felöntöm vízzel, s lassú tűzön főzöm. Mikor félig puha, hozzáadom a paprikát és paradicsomot, öntök bele vörösbort, majd készre főzöm.
Míg a hús fő, elkészítem a gnocchit. A krumplit héjában megfőzöm. Megpucolom, összetöröm. Összekeverem a liszttel és a tojással. Kicsit meggyúrom, nudlikat formázok, forró vízben kifőzöm. Sózom, borsozom.
Tálaláskor szedek a tányérra lecsós pörköltet, mellé gnocchit, teszek rá egy chilit. Egy tálkába rakok uborkát.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEguGUvBQpkfS_1PxvzMK-c-41ErH1v5NQlF8pew5iHJ9SfwaihV661f4-touI-VW0_keuelbcXj2urPpLeAiPa-gjp9u6_BPCOqDMC_8eUiOczvh1cTzMAMgXjzeRaz7P3Ar1o0fTwAvr5v/s320/hobbychefreceptjei.png)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése