HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2017. augusztus 24., csütörtök

Vörösboros lecsós sertéspörkölt gnocchival, kovászos uborkával

Vörösboros lecsós sertéspörkölt gnocchival, kovászos uborkával


Magyar pörkölt és lecsó olasz nudlival.

Hozzávalók a pörkölthöz:


  • 30 dkg sertéscomb
  • füstölt szalonna bőre
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 db paprika
  • 1 db hegyes zöld paprika
  • 2 db paradicsom
  • 1 db chilipaprika
  • őrölt feketebors
  • őrölt pirospaprika
  • őrölt kömény
  • 2 ek zsír
  • 1 dl vörösbor
  • 2 db chili a tálaláshoz

Hozzávalók a gnocchihoz :

  • 4 db krumpli
  • 4 ek liszt
  • 1 db tojás

Elkészítés:


A húst kockára vágom, a hagymát, a fokhagymát, a paprikákat és a paradicsomot feldarabolom.

Egy serpenyőben a hagymát megdinsztelem, rádobom a fokhagymát és a húst,s addig keverem, míg a hús kifehéredik, fűszerezem borssal, paprikával, s öntök rá egy kevés vizet. Zsírjára pirítom, hozzáadom a szalonnabőrt, felöntöm vízzel, s lassú tűzön főzöm. Mikor félig puha, hozzáadom a paprikát és paradicsomot, öntök bele vörösbort, majd készre főzöm.

Míg a hús fő, elkészítem a gnocchit. A krumplit héjában megfőzöm. Megpucolom, összetöröm. Összekeverem a liszttel és a tojással. Kicsit meggyúrom, nudlikat formázok, forró vízben kifőzöm. Sózom, borsozom.

Tálaláskor szedek a tányérra lecsós pörköltet, mellé gnocchit, teszek rá egy chilit. Egy tálkába rakok uborkát.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése