HOBBYCHEF, Gastroblog, Gasztroblog, Gastroblogger, Gasztroblogger, Gastronomia, Gasztronómia, Kulinaria, Kulinária, recepies, recept

2017. augusztus 11., péntek

Vörösboros sertéspörkölt oldalasból gnocchival

Vörösboros sertéspörkölt oldalasból gnocchival, csemege uborkával


Mediterrán érzés.

Hozzávalók a pörkölthöz:


  • 30 dkg sertésoldalas
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db hegyes zöld paprika
  • 2 db paradicsom
  • 1 db chilipaprika
  • őrölt feketebors
  • őrölt pirospaprika
  • őrölt kömény
  • 2 ek zsír
  • 1 dl vörösbor

Hozzávalók a gnocchihoz :

  • 4 db krumpli
  • 4 ek liszt
  • 1 db tojás

Elkészítés:


A húst kockára vágom, a hagymát, a fokhagymát, a paprikákat és a paradicsomot feldarabolom.

Egy serpenyőben a hagymát megdinsztelem, rádobom a fokhagymát és a húst, s addig keverem, míg a hús kifehéredik, fűszerezem borssal, paprikával, s öntök rá egy kevés vizet. Zsírjára pirítom, hozzáadom a paprikát és paradicsomot, tovább párolom. Majd felöntöm vízzel, s lassú tűzön főzöm. Mielőtt kész, öntök bele vörösbort, majd készre főzöm.

Míg a hús fő, elkészítem a gnocchit. A krumplit héjában megfőzöm. Megpucolom, összetöröm. Összekeverem a liszttel és a tojással. Kicsit meggyúrom, nudlikat formázok, forró vízben kifőzöm. Sózom, borsozom.

Tálaláskor szedek a tányérra pörköltet, mellé gnocchit, s rakok a tányérra uborkát.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése