Sült fokhagymás, borsos sertéskaraj zöldségekkel, rozmaringos sült krumplival
A grillsütő még mindig a téli álmát alussza, ezért serpenyőben készült ez az étel.
Hozzávalók:
- 2 szelet (30 dkg) sertéskaraj
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 db vöröshagyma
- 2 db paradicsom
- 1 db piros csípős hegyespaprika
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt csípős pirospaprika
- olaj
- 25 dkg újkrumpli
- 3 szál rozmaring
- 1 csésze vegyes zöldség (borsó, répa)
Elkészítés:
A karaj szélét bevagdosom, bedörzsölöm fokhagymával, sózom, borsozom, locsolok rá olajat, teszek mellé fokhagymát, félbevágott vöröshagymát, paprikát, paradicsomot, beteszem a hűtőbe.
A krumplit megmosom, héjában előfőzöm, teszek rá rozmaringot, majd olajon megpirítom, sózom, borsozom.
A vegyes zöldségeket megpárolom, majd olajon kicsit megpirítom.
A húst és a zöldségeket meggrillezem.
Tálaláskor teszek a tányérra egy szelet húst, mellé sült krumplit és sült, valamint párolt zöldségeket. A húsra teszek fokhagymát, szórok rá paprikát. Vörösborral fogyasztom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése